Kingdom of the Planet of the Apes

Aper jakter mennesker i ny trailer for "Kingdom of the Planet of the Apes"

Filmweb
Publisert:

Klar for fortsettelsen?

Annonse

Helgenes Super Bowl-sending har i tradisjon tro avduket en rekke etterlengtede filmtrailere, blant dem en ny trailer for kommende "Kingdom of the Planet of the Apes". I motsetning til teaseren, som ble sluppet i november, byr denne på både mer av den nye storskurken Proximus Caesar og Freya Allans menneskelige bidrag Mae.

Det nye kapittelet fra apeplaneten inntar norske kinoer 24. mai, og plukker opp tråden flere generasjoner (nærmere bestemt 300 år) etter forgjengeren "War for the Planet of the Apes".

Denne gangen er apene den dominerende arten på jorda, og menneskene har innfunnet seg med å leve i skyggen av dem. Den tyranniske nye ape-lederen Proximus Caesar er i ferd med å bygge imperiet sitt, og samtidig legger den unge apen Cornelius ut på en reise som får ham til å stille spørsmål ved alt han visst om fortiden. Til slutt må han ta et valg som vil endre framtiden for både aper og mennesker.

Bak "Kingdom of the Planet of the Apes" står "The Maze Runner"-regissøren Wes Ball, som også har arbeidet med å ferdigstille manus og effekter til filmen siden 2019. Ingen av karakterene fra de tidligere tre filmene, ledet av Andy Serkis, vender tilbake i den kommende oppfølgeren - så denne gangen har vi med en spennende, ny rolleliste å gjøre.

Annonse

Owen Teague spiller filmens ape-hovedrolle Cornelius, og Freya Allan vil presentere den menneskelige hovedpersonen Mae. Teague spilte bølla Patrick Hockstetter i skrekkfilmen "It", og har siden spilt nok en Stephen King-psykopat i serien "The Stand". Freya Allan fikk sitt gjenombrudd som 18-åring i fantasyserien "The Witcher", og har også gjort seg bemerket i HBO-serien "The Third Day" og actionfilmen "Gunpowder Milkshake".

Se filmens nye trailer øverst i artikkelen.

"Kingdom of the Planet of the Apes" kommer på kino 8. mai - legg til filmen i din huskeliste her

Annonse