Ryan Gosling, Greta Gerwig og Margot Robbie i Barbie
Foto: Jordan Strauss/NTB

Ryan Gosling langer ut mot Oscar-akademiet: - Det er ingen Ken uten Barbie

Filmweb
Publisert:

Stjerna er skuffet over at Margot Robbie og Greta Gerwig ikke ble nominert i sine respektive Oscar-kategorier.

Annonse

Til tross for å ha blitt nominert i kategorien beste mannlige birolle, er Ryan Gosling ikke fornøyd med gårsdagens Oscar-nominasjoner.

I en offentlig uttalelse, delt i en rekke amerikanske medier, utrykker stjerna skuffelse over at "Barbie"-motspiller Margot Robbie og "Barbie"-regissør Greta Gerwig ikke var blant de nominerte i kategoriene beste kvinnelige skuespiller og beste regissør.

Les skuespillerens uttalelse, via The Hollywood Reporter, under.

"Jeg er ekstremt beæret over å bli nominert av mine kolleger sammen med slike fantastiske kunstnere i et år med så mange gode filmer. Og jeg trodde aldri jeg skulle si dette, men jeg er også utrolig beæret og stolt over at det er for å portrettere en plastdukke ved navn Ken.

Annonse

Men det er ingen Ken uten Barbie, og det er ingen Barbie-film uten Greta Gerwig og Margot Robbie, de to personene som er mest ansvarlige for denne historieskapene, globalt feirede filmen. Ingen anerkjennelse ville ha vært mulig for noen i filmen uten deres talent, stå på vilje og geni. Å si at jeg er skuffet over at de ikke er nominert i sine respektive kategorier vil være en underdrivelse.

Mot alle odds, med ingenting annet enn et par sjelløse, lettkledde og heldigvis skrittløse dukker, fikk de oss til å le, de knuste hjertene våre, de presset kulturen og de skrev historie. Arbeidet deres bør anerkjennes sammen med de andre velfortjente nominerte.

Når det er sagt, er jeg så glad på vegne av America Ferrera og de andre fantastiske kunstnerne som bidro med sine talenter for å gjøre dette til en så banebrytende film."

Totalt dro sommerens rosa filmfenomen inn åtte nominasjoner, i kategoriene beste spillefilm, beste adapsjon, beste originallåt, beste kostymedesign og beste produksjonsdesign, i tillegg til Goslings beste mannlige birolle - og America Ferreras beste kvinnelige birolle.

Annonse

Filmens store stjerne, Robbie aka Barbie selv, ble til manges store overraskelse og forargelse totalt utelatt fra skuespillerkategoriene. 33-åringen har så langt ikke uttalt seg om nomineringen.

Annonse