Se det første bildet fra Christopher Nolans neste blockbuster

Filmweb
Publisert:

Atombombe-filmen til Christopher Nolan har en heftig rolleliste. Nå kan du se det aller første bildet fra innspillingen av Oppenheimer.

Annonse

The Dark Knight-regissør Christopher Nolan skal lage en ny film om andre verdenskrig. I likhet med hans film Dunkirk fra 2016, vil den fokusere på én viktig episode i krigen. Denne gangen skal fokuset være på J. Robert Oppenheimers rolle i utviklingen av atombomben, og filmen beskrives som en "episk thriller som skyver publikum inn i det pulserende paradokset til den gåtefulle mannen som må risikere å ødelegge verden, for å redde den."

I oktober i fjor ble det kjent at Cillian Murphy er bekreftet for rollen som Oppenheimer, og at Emily Blunt skal spille kona Katherine Oppenheimer. Siden den gang har enda flere store navn sluttet seg til filmen! Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Dane DeHaan og Josh Hartnett topper lista.

Les også: Robert Downey Jr. skal spille en iskald mestertyv i ny film

Tirsdag denne uka begynte innspillingen av filmen, og samme dag ble enda flere skuespillere annonsert: Kenneth Branagh, Alden Ehrenreich og David Krumholtz har sluttet seg til den storslåtte thrilleren.

Annonse

I tillegg har Warner Bros. frigitt det første offisielle bildet fra filmen: Et portrett av Cillian Murphy i hovedrollen.

Cillian Murphy som J. Robert Oppenheimer

J. Robert Oppenheimer har blitt kalt "atombombens far". Han var en amerikansk fysiker med tyske, jødiske foreldre. Fra 1943 til 1945 ledet han det såkalte Manhattanprosjektet, som utviklet atombomben.

Etter å ha sett konsekvensene av atombombene som ble detonert i Hiroshima og Nagasaki, ble han en overbevist motstander av bruken av atomvåpen. Etter krigen ble han leder for en rådgivende komite i USAs nyopprettede atomenergikommisjon, der han var motstander av utviklingen av hydrogenbomben.

Les også: Død og faenskap! 10 filmer om andre verdenskrig

Utover 1950-tallet ble han utestengt fra amerikansk atompolitikk, både fordi han var motstander av våpenkappløpet med Sovjetunionen, og fordi han hadde hatt forbindelser til venstreradikal politikk. Både kona Kitty, som blir spilt av Emily Blunt i filmen, og elskerinnen hans, psykiateren Jean Tatlock spilt av Florence Pugh, var medlem av det amerikanske kommunistpartiet.

Annonse

Damon skal spille generalløytnant Leslie Groves, direktøren for the Manhattan Project, det amerikanske forskningsinitiativet som utviklet den første atombomben.

Downey Jr. skal spille Lewis Strauss, den beryktede styrelederen for Atomic Energy Commission som satte i gang høringer som stilte spørsmål rundt Oppenheimers lojalitet til USA, og som fikk forskerens sikkerhetsklarering tilbakekalt.

Filmen kommer på kino i 2023, og skal tas opp i IMAX. Vi gleder oss!

Annonse