Se Jakob Oftebro i første teaser for "Den største forbrytelsen" - historien om Holocaust i Norge

Publisert:
Sist oppdatert:

Storslått, vond og dramatisk.

Annonse

773 jøder ble deportert fra Norge under andre verdenskrig. Endestasjonen var utryddelsesleiren Auschwitz. Kun 35 kom tilbake. I år er det 75 år siden frigjøringen, og i dag har Nordisk Film Distribusjon og produksjonsselskapet Fantefilm Fiksjon sluppet den aller første teaseren for "Den største forbrytelsen" - en storslått og dramatisk film som skildrer jødeforfølgelsen i Norge.

Historien er basert på virkelige hendelser og strekker seg fra 30-tallet til fredsdagene i 1945. I sentrum for filmens handling, står familien Braude, en vanlig norsk arbeiderfamilie som inntil disse skjebnesvangre dagene hadde levd sine liv i trygghet på Grünerløkka. Der levde de med sine drømmer for livet og ambisjoner for fremtiden, men fikk sin skjebne beseglet av det faktum at de var jøder.

Les også: Top Gun: Maverick-filmskaperne kan takke koronakrisen

Annonse

Må aldri glemme

De siste scenene til filmen ble spilt inn så sent som denne uken - og i en pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon minner Jakob Oftebro, som spiller en av filmens hovedroller Charles Braude, oss på at vi aldri må glemme:

- Charles Braude bodde på Grünerløkka, med familien sin. De var en helt vanlig familie, med drømmer og ønsker for fremtiden. Charles var Norgesmester i boksing. Holocaust er en viktig del av verdenshistorien – og av Norgeshistorien. Det skjedde her. Det må vi aldri glemme. Jeg er glad for å kunne være med på å fortelle denne historien videre til nye generasjoner, sier Jakob Oftebro.

I tillegg til Oftebro, finner vi navn som Carl Martin Eggesbø, Eilif Hartwig, Silje Storstein, Pia Halvorsen og Michalis Koutsogiannakispå rollelista.

Filmen er regissert av Eirik Svensson og manuset er ført i pennen av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad, basert på Marte Michelets bok "Den største forbrytelsen".

Annonse

Se filmens første teaser øverst i artikkelen, og plakaten og flere bilder under.

"Den største forbrytelsen" har norgespremiere 25. desember - les mer om filmen her

Annonse