a man sitting on a mountain

Se traileren til storfilmen Kampen om Narvik

Filmweb
Publisert:

Den norske andre verdenskrig-filmen Kampen om Narvik kommer endelig på kino i år – og nå har filmskaperne sluppet en ny teasertrailer til filmen. Se den over!

Annonse

- Det er med stor ydmykhet vi forsøker å gjenskape en underfortalt del av Norges krigshistorie i det formatet den fortjener, og forhåpentligvis også gi den en plass i vår felles, nasjonale bevissthet, sier produsent Aage Aaberge.

Kampen om Narvik skildrer natt til 9. april 1940 og de 62 dagene som fulgte, da soldater fra Norge, England, Polen og Frankrike tok opp kampen mot Hitler.

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang.

Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen.

Annonse

Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Kampen om Narvik hadde unnagjort 7 innspillingsdager i Oslo og Rjukan da koronakrisa inntraff 13. mars i fjor. Filmen skulle egentlig ha kinopremiere julen 2020, men med en tett tidsramme og stengte kinoer, måtte en av Norges største filmer utsette premieredatoen med et helt år.

Etter mye om og men kom innspillingen i gang igjen i mai, med skjerpede smitteverntiltak.

Kampen om Narvik er skrevet av Christopher Grøndahl (Villmark, Nokas, Børning) og regissert av Erik Skjoldbjærg (Insomnia, Nokas, Okkupert). Blant skuespillerne er Carl Martin Eggesbø, Kristine Hartgen, Stig Henrik Hoff, Kari Bremnes, Emil Johnsen, Mathilde Cuhra, Henrik Mestad, Torfinn Nag, Holger Handtke, Christoph Bach og Billy Campbell.

Annonse

Kampen om Narvik har Norgespremiere 25. desember. Watchlist filmen her!

Annonse