Shrek

Eddie Murphy bekrefter: "Shrek"-gjengen med to nye filmer på vei

Filmweb
Publisert:

Eventyrlige nyheter for Shrek og Esel!

Annonse

Det har gått 24 år siden "Shrek" tok verden med storm, og sjarmerte seg inn i hjertene til både små og store kinogjengere. Siden har det grønne trollet og hans masete kompis Esel fått oss til å smile gjennom tre filmer til, den siste utgitt i 2010. Det er snart 15 år siden, det, men snart blir det liv og røre i sumpen igjen.

I et ferskt intervju med Collider, avslørte nemlig Eddie Murphy (som dubber Esel) at den femte "Shrek"-filmen venter rundt neste sving. Og som om ikke det var nok, får også fanfavoritten Esel sin helt egen solofilm (æh!).

Ifølge stjerna startet dubbe-arbeidet med "Shrek"-fortsettelsen for "fire eller fem måneder siden", og går alt etter planen, vil den ferdigstilles i løpet av året.

Videre røpet Murphy at han "tror" filmen skal lanseres allerede i 2025, og at han og gjengen deretter går løs på neste film aka prosjekt Esel.

Shrek
GJØR COMEBACK: Shrek & Esel er klare for å møte fansen igjen.

At vi har en femte runde med trollmoro i vente, kom ikke som en kjempeoverraskelse. Ryktene har svirret siden 2017, og våren 2023 skrev Variety at produsent Chris Meledandri var i samtaler med produksjonsselskapet Dream Works om å blåse liv i "Shrek"-leiren igjen. Produsenten røpet også at stemmeskuespillerne bak karakterene i de tidligere filmene, var positive til å vende tilbake på jobb.

- Originalbesetningen er en stor del av det, understreket Meledandri overfor Variety.

- Vi tror rollebesetningen kommer tilbake. Samtalene starter nå, og alt tyder på at det blant aktørene er et enormt ønske om å komme tilbake, la han til.

Hittil er det altså Mike Myers, Cameron Diaz og Murphy som har lånt ut stemmene sine til henholdvis Shrek, prinsesse Fiona og Esel. Det blir spennende å se om Diaz, som i utgangspunktet har trukket seg tilbake fra rampelyset de siste årene, har latt seg friste til et comeback. Vi krysser fingre og tær.

Annonse

Så langt har vi ingen detaljer om handlingen i den nye "Shrek"-filmen, ei heller en konkret premieredato å forholde oss til. Vi oppdaterer dere så fort vi vet noe mer.

Annonse