Lilian Ewing posing with a person in a garment

Spider-Man: No Way Home sørger for den største åpningshelgen på kino i Norge på 7 år

Filmweb
Publisert:

I løpet av de første tre dagene på kino ble Spider-Man: No Way Home sett av 175 000 nordmenn på kino. Det er flere enn noen åpningshelg i Norge siden 2015.

Annonse

Spider-Man: No Way Home, som fikk Norgespremieren sin utsatt med fem uker etter at den opprinnelig skulle komme på kino 15. desember, er endelig på kino over hele landet.

På grunn av COVID-19-restriksjoner som begrenser antall publikummere og hvor nært hverandre de kan sitte, har kinoene satt opp usedvanlig mange visninger av filmen. I alt ble filmen sett av 175 108 nordmenn på fredag, lørdag og søndag, men det tallet kan øke litt i løpet av dagen!

Det er flere enn noen åpningshelg i Norge siden James Bond-filmen Spectre fra 2015, og slår dessuten rekorden før den største åpningshelgen til en superheltfilm, som tidligere ble holdt av Avengers: Endgame.

I besøkstallene for "åpninghelgen" inngår bare dagene fredag, lørdag og søndag. Flere store kinofilmer har premiere på onsdag, eller spesielle visninger torsdag kveld, som ikke inngår i åpningshelg-statistikken.

Annonse

Avengers: Endgame, som tidligere holdt rekorden for tidenes største superhelt-åpningshelg i Norge, hadde onsdagspremiere, og var allerede sett av 97 500 nordmenn på onsdag og torsdag, før den fikk 166 000 besøk fra fredag til søndag.

36 613 nordmenn så andre filmen enn No Way Home på kino denne hælja. Familiefilmen Clifford: Den store røde hunden fikk andreplass på Kinotoppen med 5839 besøkende, og premierefilmen Lise & Snøpels - Venner for alltid ble sett av 4 532 nordmenn.

I USA hadde filmen premiere i desember, og fikk tidenes tredje mest inntjenende åpningshelg – til tross for at pandemien har sørget for at de fleste kinofilmene denne høsten tjente langt mindre på kino enn forventet.

Annonse