Warner Bros. vil lage mer "Potter" - med J.K. Rowling på laget

Publisert:

På toppen av studiosjefens ønskeliste, står flere magiske filmer.

Annonse

Warner Bros.-sjefen David Zaslav sier han er åpen for å samarbeide med forfatter J.K. Rowling om nye filmprosjekter fra Harry Potter-universet. Under et nylig inverstormøte, skal studioet ha fremmet ønsker om å utvide deres allerede eksisterende franchiser, ifølge The Hollywood Reporter.

- Vi kommer virkelig til å fokusere på franchiser. Vi har ikke hatt en Supermann-film på 13 år. Vi har ikke laget Harry Potter på 15 år. DC-filmene og Harry Potter-filmene har stått for mye av Warner Bros. fortjeneste...de siste 25 årene.

Videre nevnte Zaslav viktigheten av en rekke filmserier, som blant annet "Ringenes herre" og "Aquaman", før han nok en gang falt tilbake i "Potter"-sporet. Flere magiske filmer står åpenbart øverst på ønskelista:

- Hvis vi kan gjøre noe med J.K., slik at Harry Potter går fremover...

Annonse

Les også: Hemmelig dagbok avslører hva Alan Rickman EGENTLIG syntes om Harry Potter-filmene

STØTTER TRANSSAMFUNNET: Daniel Radcliffe (33) spilte rollen som Harry Potter i et tiår.

Warner Bros. har levert trolldom til folket siden 2001, med åtte "Potter"-filmer og tre "Fantastic Beast"-filmer. Sistnevntes suksess har imidlertid dalt parallelt med Rowlings popularitet. Forfatteren har de siste par årene gjort seg svært upopulær for sine holdninger til transpersoner, og flere av skuespillerne fra trollmannsuniverset har talt mot briten offentlig. Blant dem er Daniel Radcliffe, som tidligere denne uka åpnet opp om hvorfor han følte han måtte si noe da Rowling postet sine første kontroversielle tweets tilbake i 2020.

"Jeg hadde ikke vært i stand til å se meg selv i speilet om jeg ikke hadde sagt noe.", sa han blant annet.

I kjølvannet av bråket, har fansen spekulert i stemningen mellom Warner Bros. og forfatteren, og hevdet at studioet har forsøkt å distansere seg fra henne. Dette har Warner Bros. tidligere avkreftet i en offentlig uttalelse:

Annonse

- I 20 år har Warner Bros., J.K. Rowling og teamet hennes jobbet sammen for å glede fans rundt omkring i verden med spektakulær historiefortelling og magien i trollmannsverdenen.

At Warner Bros. vil fortsette å melke gullkua, kommer vel egentlig ikke som en overraskelse. Så da står vi igjen med Rowling og fansen...

Annonse