The Underground Railroad/Den underjordiske jernbanen

7 nye serier du kan bruke langhelgen på

Publisert:
Sist oppdatert:

En faktisk underjordisk jernbane, drama om mote og gaming og den beste animerte antologiserien på internett vender tilbake. Dette er ukas serienyheter!

Annonse

Den underjordiske jernbanen

Moonlight-regissør Barry Jenkins står bak denne ambisiøse alternativ virkelighet-miniserien basert på den sanne historien om den underjordiske jernbanen, som i vår virkelighet ikke var en jernbane i det hele tatt, men et nettverk av hemmelige ruter og trygge hus som slaver på 1800-tallet i USA benyttet seg av for å rømme nordover fra slaveriet i sørstatene.

I Den underjordiske jernbanen, derimot, ER den underjordiske jernbanen akkurat hva det lyder som: et nettverk bestående av jernbanetunneller, lokomotiv og konduktører. Boka serien er basert på vant forfatter Colson Whitehead den prestisjetunge Pulitzer-prisen for fiksjon i 2017, og med Oscar-vinnende Barry Jenkins i togførersetet er forventningene høye.

Annonse

Love, Death & Robots sesong 2

Denne antologiserien bestående av en variert godtepose av animerte kortfilmer er et must for alle som liker sci-fi-orientert underholdning med spennende og unike premisser! Som tittelen mer enn hinter til er stikkordene kjærlighet, død og roboter, men i den første sesongen fra 2019 fikk vi også se alt fra overnaturlige fenomener til eventyr i verdensrommet. Nå er den etterlengtede andresesongen endelig her, og det er vel bare rimelig å anta at det blir enda mer kjærlighet, død og roboter!

Annonse

Money Explained

"Ja de penga, ja de penga er til bekymring for fattig og for rik," sa en gang en vis mann, og det har ikke akkurat blitt mindre sant med årene. Denne mini-dokumentarserien tar for seg penger og pengenes mange fallgruver - alt fra kredittkort og kasinoer til svindlere og studielån.

Annonse

Halston

Denne Netflix-serien med Ewan McGregor i hovedrollen handler om det turbulente livet til den ikoniske motedesigneren Halston, som gjorde navnet sitt synonymt med luksus, sex og dop, og definerte 70-tallets discomote med lett kasjmir og groovy tilsnitt.

Annonse

The Heart Guy sesong 5

The Heart Guy

Morsom og lettsett om en arrogant hjertekirurg, som blir straffet av styret i Medical Tribunal, og går fra å være en storkar i storbyen til en allmennpraktiserende lege i landsbyen han vokste opp i.

Annonse

Flack sesong 2

Dette er dramaserien om en hensynsløse PR-eksperten Robyn, en amerikaner ansatt i et kommunikasjonsbyrå i London. Robyn tar seg ikke pille på nesen i PR-jobben sin, og hun har en helt spesiell evne til å få høyprofil-klientene sine ut av potensielt pinlige situasjoner. Det er vel og bra, men de skarpe PR-evnene hennes hjelper henne lite på privaten når hun prøver å sjonglere jobb og fritid.

Annonse

Try Hard

Dansk komiserie om den 23 år gamle gameren Sebastian, som får et ultimatum av foreldrene sine: slutt å game og få deg en jobb, eller flytt ut. Løsningen? Lage E-sport-lag med bestekompisene, selvsagt!

Kommer på Viaplay lørdag

Annonse