Anne Hathaway og Chiwetel Ejiofor i Locked Down

HBO Max fjerner en rekke filmer og serier – nå er de ikke tilgjengelige noe sted

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Denne sommeren har alle nordiske HBO-serier og flere "Max Original"-filmer plutselig forsvunnet fra HBO Max. I tillegg har Hollywood-giganten skrotet to ferdig innspilte strømmefilmer, som nå ikke blir tilgjengelig noe sted.

Annonse

I starten av juli forsvant alle nordiske HBO-originalserier fra HBO Max. Dette inkluderte blant annet norske Beforeigners, krimkomedien Velkommen til Utmark, Gösta, Kamikaze og Lust. Sistnevnte hadde premiere bare fire måneder før den ble slettet fra strømmetjenesten, uten forvarsel for brukerne.

"Det virker som om HBO har fjernet serien for godt. Det er kjempesynd," uttalte Ivar Køhn, direktør i Beforeigners-produksjonsselskapet Rubicon TV, til Dagsavisen i juli.

- Beforeigners er en serie vi er veldig stolt av. Det er en del av norsk populærkultur som nå er borte. Og det er offentlige norske midler involvert i produksjonen. Dette er beklagelig

Titlene som ble slettet skal ha sammenheng med sammenslåingen av Warner Bros., som står bak HBO Max, og Discovery, som blant annet driver TVNorge og Discovery+. Det nye selskapet planlegger også å slå sammen strømmetjenestene. I USA skal sammenslåingen skje sommeren 2023.

Annonse

Skroter ferdig innspilte strømmefilmer

Denne uka ble det kjent at filmene Batgirl og Scoob! Holiday Haunt ikke skal lanseres på noen plattform, til tross for at begge filmene nærmet seg ferdigstilling.

Scoob! Holiday Haunt er oppfølgeren til den dataanimerte familiefilmen Scoob!. En av manusforfatterne har uttalt at filmen, som skulle ha premiere på tjenesten denne høsten, var "95% ferdig".

Batgirl er en DC Comics-film med J.K. Simmons, Brendan Fraser, Michael Keaton og nykommeren Leslie Grace, fra regissørene av Bad Boys for Life og Ms. Marvel. Den 7 måneder lange innspillingen av filmen ble ferdig i mars. Nå er hele filmen avlyst.

Les også: Skaperne i sjokk over Batgirl-skrotingen: - MÅ vises for publikum

Leslie Grace i Batgirl

Denne uka omtalte Variety dessuten at strømmefilmene Moonshot, Superintelligence, Roald Dahls Heksene, An American Pickle, Locked Down og Charm City Kings er fjernet fra strømmetjenesten, uten forvarsel. Filmene, som hadde skuespillere som Anne Hathaway, Melissa McCarthy og Seth Rogen i hovedrollene, ble alle lansert som "Max Originals", og var tilgjengelige i Norge. Heller ikke her ga HBO Max noen forvarsel til publikum før de fjernet titlene.

Moonshot og Roald Dahls Heksene er fortsatt tilgjengelige som kjøpe- eller leiefilmer på flere tjenester, mens Superintelligence, An American Pickle, Locked Down og Charm City Kings ikke er tilgjengelige digitalt i Norge. Norske seere kan bare se disse filmene på importert DVD.

Seth Rogen i An American Pickle

Seriedetektiver på Reddit og journalister fra Vulture har også oppdaget at HBO-serier som den stjernespekkede Lena Dunham-serien Camping fra 2018, komithrilleren Run, Martin Scorseses feilslåtte storsatsning Vinyl og Kathryn Hahn-serien Mrs. Fletcher er fjernet fra strømmetjenesten.

Filmweb Streamingguide vet ikke om disse seriene er fjernet av skatte- og regnskapsmessige grunner, eller om det dreier seg om en kvalitetsvurdering. Vinyl kan kjøpes på (importert) DVD, Camping ble utgitt på DVD i USA, men kan bare kjøpes brukt. Run og Mrs. Fletcher er ikke tilgjengelig noe sted, digitalt eller i fysisk format.

Annonse

"Finjusterer strømmetjenestenes tilbud"

Filmweb har kontaktet HBO Max, som ikke har noen kommentar utover den offisielle uttalelsen de ga da de nordiske seriene ble fjernet fra strømmetjenesten tidligere denne sommeren:

- I forberedelsene til den kommende sammenslåingen av HBO Max og Discovery+ vurderer og finjusterer vi kontinuerlig begge strømmetjenestenes tilbud. En del av denne prosessen involverer fjerning av utvalgt innhold.

HBO Max har ikke svart på spørsmål om den nye strategien til HBO Max, om skrotingen av Batgirl og Scoob! Holiday Haunt, eller om hvorvidt filmene og seriene kommer til å bli tilgjengeliggjort for norske seere på en annen plattform.

Annonse