Nicolai Cleve Broch i Beforeigners

Strømmetjeneste kjøpte opp 21 serier som HBO fjernet i 2022

Filmweb
Publisert:

I høst fjernet Warner Bros. Discovery nesten alle sine europeiske originalserier fra HBO Max – inkludert de norske seriene Beforeigners og Velkommen til Utmark. Nå har strømmetjenesten SkyShowtime kjøpt opp 21 "foreldreløse" serier som ikke har vært tilgjengelige noe sted.

Annonse

Sommeren 2022 tok en ny ledelse over det fusjonerte selskapet Warner Bros. Discovery, og de første månedene ble preget av kontroversielle avgjørelser som visstnok ble tatt for å begrense pengebruken i det enorme selskapet, som har over 500 milliarder kroner i gjeld etter sammenslåingen.

Warner Bros. Discovery har skrinlagt to nesten ferdigstilte filmer, fjernet alle nordiske serier fra strømmetjenesten HBO Max og kvittet seg med flere hundre andre filmer og serier, angivelig av skatte- og regnskapsmessige årsaker.

Den mest omtalte skrotingen var DC Comics-filmen Batgirl, med J.K. Simmons, Brendan Fraser, Michael Keaton og nykommeren Leslie Grace, fra regissørene av Bad Boys for Life og Ms. Marvel. Den 7 måneder lange innspillingen av filmen ble ferdig i mars, og i utgangspunktet skulle filmen ha premiere på strømmetjenesten i år. Nå er hele filmen avlyst, og blir ikke lansert noe sted.

Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen i Beforeigners/Fremvandrerne

I starten av juli forsvant alle nordiske HBO-originalserier fra HBO Max. Dette inkluderte blant annet norske Beforeigners, krimkomedien Velkommen til Utmark, danske Kamikaze basert på en Erlend Loe-roman og svenske Lust. Sistnevnte hadde premiere bare fire måneder før den ble slettet fra strømmetjenesten, uten forvarsel for brukerne.

Reddet av strømmetjenesten SkyShowtime

Nå kommer 21 av de europeiske seriene som HBO Max kvittet seg med på en annen strømmetjeneste – SkyShowtime.

Blant seriene er Beforeigners, Bjørnstad, Knutby, Kamikaze og Lust. SkyShowtime har verdensomspennende rettigheter til å sende disse, og har muligheten til å bestille nye sesonger av flere av seriene.

Ivar Køhn, direktør i Beforeigners-produksjonsselskapet Rubicon TV, forteller at de er glade for at seerne endelig får mulighet til å se serien igjen. De vet foreløpig ikke om det blir flere sesonger av serien på den nye strømmetjenesten:

- Vi er først og fremst veldig glade for at Beforeigners nå blir tilgjengelig igjen for norske og europeiske seere. Det er en serie vi er veldig stolte av, og det var frustrerende når den og alle de andre nordiske seriene forsvant i Norge på grunn av forretningsmessige endringer i Amerika. Vi gleder oss til å bli mer kjent med SkyShowtime, og så får vi se etter hvert hva dette betyr konkret for framtiden og nye prosjekter.

Annonse

I tillegg har de kjøpt rettighetene til tre nye serier som ble ferdig produsert for HBO Max, men som aldri fikk premiere – finsk-svenske ID, tsjekkisk-slovakiske The Winner og polske Warszawianka. De kommer på SkyShowtime i 2023, og blir merket som "SkyShowtime Originals".

Seriene blir tilgjengelige på SkyShowtime fra mars.

20. september ble strømmetjenesten SkyShowtime lansert i Norge. Strømmetjenesten er i stor grad en videreføring av Paramount+, som ble lansert for under to år siden. SkyShowtime tilbyr flere tusen filmer og serier fra blant annet Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Sky Studios, Peacock, Comedy Central, MTV, den amerikanske TV-kanalen CBS.

Annonse