NRK

Dette kommer på NRK TV de neste månedene: Prisvinnende drama, humor og kjendisleker

Filmweb
Publisert:

NRK har lansert sitt program for sommeren og de første månedene av høsten. De skal slippe en rekke nye drama-, humor- og underholdningsserier de neste månedene!

Annonse

Blant annet skal Mikkel Niva og Herman Flesvig reise Europa rundt, Pernille Sørensen spiller hovedrollen i et ferskt humordrama, vi får en prisvinnende ny dramaserie om livet på internett, og flere favoritter kommer tilbake med nye sesonger.

I tillegg skal NRK selvfølgelig dekke nyheter, Pride, fotball-EM, friidretts-EM og, for første gang siden 2012, OL! NRK og Warner Bros. Discovery har blitt enige om å dele på rettighetene, og fra 26. juli til 11. august skal NRK sende alt av friidrett fra sommer-OL i Paris lineært og i NRK TV, inkludert triatlon, kappgang og maraton.

Vi har samlet de største nyhetene fra NRKs sommer- og tidlig høst-lansering!

Annonse

Nye serier

Dette er humor

Harald Eia og Bård Tufte Johansen i Dette er humor sesong 1
Foto: Ida Kippersund Bringslid

Denne serien gir et unikt innblikk i hva som får norske komikere til å le. Hele 67 komikere deltar og deler sine morsomste øyeblikk og flauser. To og to komikere, noen gamle kjente og noen som møtes for første gang. Vi får gjensyn med stolte øyeblikk og vonde flauser fra norsk humorhistorie.

Premiere: 14. juni

Annonse

EM i hageleker

Oliver Bergset og Martin Belgen leder dette humoristiske realityshowet hvor kjente profiler som Karsten Blomvik og Agnete Husebye konkurrerer i forskjellige hageleker. Konkurransen byr på kreative vendinger av klassiske spill som kubb og frisbee, hvor taperen av hver runde må reise hjem, til kun én står igjen som europamester.

Premiere i juni

Annonse

Fra bølle til bestevenn sesong 4

Fra bølle til bestevenn

Hundetrener Maren Teien Rørvik er tilbake for å hjelpe fem nye hunder og deres eiere. Denne sesongen inkluderer også Marens egen reise med å skaffe og oppdra en ny valp!

Premiere: 9. august

Annonse

Oppdrag Europa

Mikkel Niva og Herman Flesvig i Oppdrag Europa
Foto: Tor Even Mathisen, Nexico/NRK

Mikkel Niva og Herman Flesvig tar seerne med på reiser til noen av Europas minst besøkte land. Der får de oppdrag de må løse, som for eksempel å lære seg walisisk for å spille i en såpeopera. Showet lover humoristiske og uforutsigbare øyeblikk mens duoen improviserer seg gjennom utfordringene.

Premiere: 23. august

Annonse

Våre beste år

Pernille Sørensen, Bjørn Tomren, Tobias Solli Kaarfald og Cala Holmboe i Våre beste år
Foto: Feelgood/NRK

En raddisfamilie flytter til vestkanten midt på 80-tallet og får jappetiden midt i trynet. Sønnen Ole Martin blir forvandlet til en liten materialist, mens datteren Simone blir tatt av den politiske høyrebølgen. Samtidig kjemper mamma Siri en desperat kamp for å stanse amerikaniseringen av ungdomsprogrammet hun jobber i på NRK.

Bjørn Tomren spiller Siris tafatte mann, Christian Mikkelsen er en selvsikker FpU-leder og Ida Elise Broch har rollen som ustabil AKP-er i serien, som er inspirert av boka "Da He-Man kom til Norge" av Ole Martin Ihle.

Premiere: 31. august

Annonse

Gauteshow sesong 2

 Gaute Berg Næss og Snorre Kind Monsson i Gauteshow
Foto: Munter Film/NRK, Munter Film/NRK

Et av Norges beste YouTube-show tok turen til NRK denne våren, så nå kan enda flere bli kjent med Gaute og Snorre, to uvitende og energiske programledere, som stiller idiotiske spørsmål til kjent og/eller smarte folk!

Seriens "NRK era" har fått masse oppmerksomhet, og gutta er klare for mer drøy humor denne høsten.

Premiere i august

Annonse

Her lukter det fesk

Denne serien kombinerer fiske og musikk i Finnmarks storslåtte natur. Bilal Saab tar med seg forskjellige norske artister på fiskeeventyr, og hver episode avsluttes med en unik musikalsk framførelse.

Blant musikerne han deler lidenskapene sine med er Agnete Saba, Kjartan Lauritzen, Kurt Nilsen, DJ Broiler og Ida Maria.

Premiere i september

Annonse

Dates in real life

Gina Bernhoft Gørvell i Dates in Real Life
Foto: Maipo film

Denne prisvinnende dramaserien handler om Ida, som lever mesteparten av sitt liv online. Når hennes kjæreste Marvin, som hun aldri har møtt i virkeligheten, begynner å date noen andre, bestemmer hun seg for å finne en fysisk partner selv. Gina Bernhoft Gørvell spiller hovedrollen som Ida.

Premieredato ikke fastsatt

Annonse

Seriesommer

NRK har kjøpt inn flere internasjonale serier, i tillegg til at de har rettighetene til alle Viaplays originalserier som er to år gamle eller eldre. Denne sommeren trekker de fram en rekke høydepunkter du kan binge i varmen:

Promobilde for serien Red Eye
Foto: NRK

Red Eye: Når flyet til Beijing letter, lever alle de 237 passasjerene. Men det er en morder på jobb blant dem. Hvor mange må dø før natten er over?

Ekskona: Tasha har alt: Et vakkert hjem, drømmemannen og en nydelig datter. Livet kunne vært perfekt – om det bare ikke var for Jacks giftige ekskone, Jen.

The Bay sesong 5: Når en ung kvinne blir funne drepen, må Jenn, som selv er i sorg, legge egne følelser til side. Jobben krever at hun er sterk for de pårørende.

Hotel Portofino: På familien Ainsworths hotell er gjestene like kravstore som de er velstående. Sola skinner i det glade 20-tallets Italia, men mørke skyer truer.

Annonse

Lykkevika sesong 3 og 4: Når mora dør, drar Johanna hjem til sommerbyen Lykkevika. Men der er alt som før - med sladder, utruskap og gravide tenåringer. Svensk småby-krim.

Furia sesong 1: Politimannen Asgeir flytter til en idyllisk by på Vestlandet. Her møter han Ragna, og sammen vikler de seg inn i et nettverk av høyreekstreme krefter.

Fra slutten av august kommer sesong 2 av The Responder og Colin fra regnskap. NRK TV slipper også sesong 4 av Grace og den norske dramaserien Ida tar ansvar fra 2022.

Annonse

Dokumentarfilmer

a person with a straight face

Mirakelet i Gullspång: Dette er den mest spinnville du har sett på lenge. To norske søstre kjøper leilighet i Sverige. Møtet med selgeren snur opp ned på livet deres – gang på gang.

Boris Johnson – makt og skandaler: Ingen har preget Storbritannia av i dag som Boris Johnson. Nærheter venner – og fiender – forteller om mannen, maktspillet og det spektakulære fallet.

Stacey Dooley overnatter : Prostituerte, polygamister og en pappa på deling – Stacey drar på helgebesøk til folk med et liv litt utenom det vanlige.

Gloriavale – flukten fra sekten: New Zealands mest ekstreme kult minner om TV-serien The Handmaid's Tale. Her forteller avhoppere om overgrep og hjernevasking.

Annonse