Tim Cain, mannen bak spillserien Fallout, gir tommel opp til den nye serien basert på spillet.

"Fallout"-skaperen elsker den nye TV-serien

Filmweb
Publisert:

... og det gjør verden også!

Annonse

Spill- og TV-universene kolliderer igjen, denne gangen med en dose nostalgi for alle "Fallout"-fans der ute. Timothy "Tim" Cain, mannen som skapte serien med det originale spillet fra 1997, har nemlig gitt sin velsignelse til den nye TV-serien basert på franchisen.

Cain fikk se de to første episodene under seriens verdenspremiere i Hollywood, og har delt sine tanker om hele opplevelsen i en video på Youtube. Det skriver The Gamer.

- Jeg satt bokstavelig talt på kanten av stolen min, forteller Cain.

- Jeg likte det. Visuelt synes jeg det var veldig bra. Humoren traff godt, de traff riktig stemning. Også svært godt skuespill, jeg ble imponert, legger han til.

Annonse

Videre forteller Cain at han satt igjen med et inntrykk av at TV-serien "i hovedsak er basert på Fallout 4", men at "elementer fra alle Fallout-spillene" er med.

Spillutvikleren roser Graham Wagner, en av serieskaperne, for nettop det.

- Han har spilt alle Fallout-spillene, fra begynnelsen, han spilte dem i rekkefølge. Han er en stor Fallout-fan.

Se videoen under.

Annonse

Den nye TV-serien ble lansert på Amazon Prime 10. april, og består av åtte episoder som alle ble sluppet samtidig. Handlingen foregår i en postapokalyptisk fremtid, forårsaket av atomkappløpet etter andre verdenskrig. Her må de overlevende søke tilflukt i såkalte "Vaults", underjordiske bunkere designet for å beskytte menneskeheten fra stråling, mutanter og lovløse bander. I denne settingen møter vi Lucy, spilt av Ella Purnell, som forlater den trygge tilværelsen i bunkeren, til fordel for den livsfarlige ødemarka i Los Angeles...

Ella Purnell i rollen som Lucy holder armen foran seg i Fallout.
SATSER ALT: Ella Purnell i rollen som Lucy i "Fallout"., Foto: Amazon MGM Studios

I tillegg til Purnell, er det også et par andre du bør merke deg. Aaron Clifton Moten spiller rollen som Maximus, medlem i Brotherhood of Steel, og Walton Goggins leverer The Ghoul/Copper Howard, en mutert revolvermann og dusørjeger som har streifet ødemarka siden før bombene falt. Rollelista byr også på navn som Kyle MacLachlan, Moisés Arias, Michael Emerson, Mike Doyle og Xelia Mendes-Jones.

Serien er regissert og produsert av Jonathan Nolan ("The Dark Knight", "Westworld"), og skapt av Graham Wagner ("Silicon Valley") og Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel). Sistnevnte duo har hele veien samarbeidet tett med Todd Howard, utøvende produsent hos Bethesda Game Studios.

Til tross for samarbeidet med spillgiganten, lover Nolan at den nye TV-serien er mer enn bare fanservice.

- Jeg tror virkelig ikke du kan ha som mål å glede fans, eller glede noen andre enn deg selv… Du må gjøre deg selv fornøyd. Og jeg har gjort meg selv veldig fornøyd med serien, sa regissøren under en pressekonferanse i forbindelse med trailerslippet i begynnelsen av mars.

Fem mennesker med power armor i Fallout.
STORSLAGEN: Power armors så langt øyet kan se i den nye "Fallout"-serien., Foto: Amazon MGM Studios

I kjølvannet av premieren, har "Fallout" bergtatt seere verden over. I skrivende stund har første sesong en kritikerscore på svimlende 94%, basert på 86 anmeldelser, på nettstedet Rotten Tomatoes. Også her til lands er anmelderne imponerte. NRK Filmpolitiet beskriver serien som "Akkurat så sprø som dette universet skal være!" og triller fem prikker på terningen. Gamer.no sjenker "Fallout" en 8 av 10-vurdering og konkluderer med at "første sesong er en tørrvittig og actionfyl western-kaos som underholder fra start til slutt".

Se traileren for "Fallout" øverst i artikkelen.

Annonse