Jake Gyllenhaal i Road House
Foto: Amazon Studios

Jake Gyllenhaal med hovedrolle i "Road House"-nyinnspilling: - En vill idé

NTB-TT
Publisert:
Sist oppdatert:

I 1989-filmen «Roadhouse» spilte Patrick Swayze hovedrollen som arrete slåsskjempe. I nyinnspillingen er det "Nightcrawler"-stjerna Jake Gyllenhaal som skal til pers...

Annonse

«Road House», som er å se på Prime Video fra 21. mars, er en slags nyinnspillingen av kinofilmen med samme navn fra 1989 - som etterhvert ble rene kultfilmen med sine mengder med vold.

Der spilte Patrick Swayze en hardtslående mann ansatt som utkaster på en landsens bar i Missouri i USAs Midtvesten.

I den nye versjonen har handlingen forflyttet seg til kysten av Florida, der Jake Gyllenhaal spiller en kampsportsutøver som etter en tragisk hendelse har snudd ryggen til sporten – og blir sikkerhetsansvarlig ved en strandbar.

Annonse
Patrick Swayze i Road House
DEN GANG DA: Patrick Swayze i "Road House" fra 1989.

– Vill idé

Historien byr på store mengder slagsmål og oppgjør med lokale gangstere, og blant annet gjør MMA-fighteren Conor McGregor sin skuespillerdebut i nye «Road House».

– Jeg har alltid likt Patrick Swayze og filmer som «Point Break» og «Ghost» og «Dirty Dancing», sier Jake Gyllenhaal til TT. «Road House» fikk han først se da han var 15–16 år.

– Regissøren Doug Liman spurte om jeg var interessert i å være med på en nyinnspilling. Jeg sa «en vill idé, la oss gjøre det».

Annonse

Svensk arv

Gyllenhaal fremstår riktig så muskuløs i filmen og konstaterer at det tok «et par måneder» å komme i form.

– Men også resten av tiden liker jeg å holde meg i form. Det har alltid vært en del av livet mitt. Det er trolig min svenske arv., spøker Gyllenhaal – som har en farfars farfar som bodde i Sverige. Sansen for fysisk fostring fører lett til noe annet, tror skuespilleren:

– Det fører til at jeg trekkes mot roller som lar meg bruke kroppen.

Annonse
Annonse