Mikkel Bratt Silset og Blade Runner
Foto: Berit Roald/NTB (t.h.)

Norske Mikkel Bratt Silset med rolle i storserien "Blade Runner 2099"

Filmweb
Publisert:

Nordmannen skal spille mot stjerner som Michelle Yeoh og Hunter Schafer, når Amazon Prime utvider "Blade Runner"-universet med sin første serie.

Annonse

Det norske stjerneskuddet Mikkel Bratt Silset (33) har kapret en rolle i den kommende Prime-serien "Blade Runner 2099". Det melder hans britiske management IAM i en post på Instagram:

"Vår klient Mikkel Bratt Silset vil dukke opp i sin tilbakevendende rolle som Janusz i Blade Runner 2099 med Michelle Yeoh og Hunter Schafer i hovedrollene. Kommer snart på Amazon Prime."

33 år gamle Mikkel er født og oppvokst i Oslo, og har utdannelse fra både Teaterhøgskolen og skuespillerlinja ved Kunsthøgskolen. Her til lands er han kjent for roller i en rekke produksjoner, som "Vikingane", "Tunnelen, "Beforeigners", "Valkyrien" og ikke minst "Basic Bitch", der han spiller den episke rollen "Røyketissen". Mange vil nok også gjenkjenne Mikkel som en av deltakerne i årets sesong av "Kompani Lauritzen" på TV2.

Annonse

Nå er han derimot klar for å ta Hollywood med storm, i en storslagen oppfølgerserie til de ikoniske sci-fi-filmene "Blade Runner" (1982) og "Blade Runner 2049" (2017). Innspillingen har offisielt startet i Praha, og der skal det filmes i seks måneder, før produksjonen beveger seg til Barcelona, ifølge The Prague Reporter og Deadline.

Så langt har vi ingen detaljer om Mikkels mystiske karakter Janusz, ei heller om de to hovedrollene, spilt av Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once) og Hunter Schafer (Euphoria). Ryktebørsen hevder imidlertid at vi får se Yeoh i rollen som Olwen, en replikant på tampen av sitt kunstige liv, og at Schafer spiller Cora - en kvinne som, sammen med Olwen, befinner seg i sentrum for en konspirasjon. Uæh.

Vår nye favorittrio, Michelle, Hunter & Mikkel, får fast selskap i Dimitri Abold (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) og Lewis Gribben (Somewhere Boy). I tillegg vil følgende gjesteskuespillere titte innom med jevne mellomrom: Katelyn Rose Downey (The Nun 2), Daniel Rigby (Renegade Nell), Johnny Harris (A Gentleman in Moscow), Amy Lennox (Only Child), Sheila Atim (The Woman King) og Matthew Needham (House of the Dragon). Ingen av skuespillernes karakterer er avslørt hittil.

Silka Luisa, serieskaper og ansvarlig produsent, har tidligere jobbet med serier som "Halo", "Shining Girls" og "Strange Angel", og med seg på produsentsiden har hun blant andre Ridley Scott. De to første episodene regisseres av Jonathan van Tulleken, som blant annet har levert to episoder av kritikerroste "Shōgun".

Annonse

Det er foreløpig ikke satt en lanseringsdato for "Blade Runner 2099".

Pssst! Når Mikkel turer til Hollywood, tuller han ikke. Skuespilleren har tilsynelatende også et annet spennende utenlandsprosjekt på blokka. IMDb røper nemlig at han befinner seg på rollelista til den kommende skrekkthrilleren "House of Spoils", som blant annet byr på stjerner som Ariana DeBose og Barbie Ferreira. Heia Mikkel, we love U!!!

Annonse