Alexandra Rapaport i Veronika
Foto: SkyShowtime

Oversikt: Dette er årets påskekrim-serier i 2024

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Dette er 22 nye krimserier du kan streame denne påsken, på NRK TV, Netflix, TV 2 Play, Viaplay, Disney+, Apple TV+ og SkyShowtime

Annonse

Veronika

Alexandra Rapaport og Tobias Santelmann i Veronika
Foto: SkyShowtime

SkyShowtime har sluppet denne bekmørke krimthrilleren med paranormale elementer. Tobias Santelmann og Alexandra Rapaport (Gåsmamman, Heder) spiller hovedrollene, og handlingen er lagt til en småby der politibetjenten og tobarnsmoren Veronika Gren sliter med et komplisert familieliv og en hemmelig pilleavhengighet.

Når nifse hendelser finner sted og en avdød gutt viser seg for Veronika, tror hun at det har rablet for henne. Motstrebende godtar hun imidlertid at gutten kanskje ikke er en illusjon. Mens Veronika dykker dypere, vikles hun inn i etterforskningen av drapene på to tenåringsjenter.

Annonse

Wisting sesong 4

Sven Nordin har hovedrollen i serien Wisting.
Foto: Viaplay

Politietterforskere i norsk litteratur og på TV har en tendens til å ha for- og etternavn som begynner på samme bokstav, som Harry Hole og Varg Veum. William Wisting er ikke et unntak, og nå er serien om politiførstebetjenten spilt av Sven Nordin tilbake med nok en sesong på Viaplay.

Dette er også den første sesongen i serien som ikke tar utgangspunkt i en av Jørn Lier Horst sine krimromaner, men er skrevet for serien. Midt på sommeren blir en hotellansatt funnet drept, og en seksåring er forsvunnet.

På Viaplay fra søndag 24. mars

Annonse

I famnen til ein mordar

Timothy Spall i The Sixth Commandment/I famnen til ein mordar
Foto: BBC/Wild Mercury/Amanda Searle

NRK TV har sluppet denne kritikerroste britiske krimserien i fire deler, basert på en sann historie.

Drapsofrene Peter Farquar og Anne Moore-Martin hadde én ting til felles: De kjente den den hyggelige fyren Ben Field. Farquar og Martin døde med to års mellomrom, begge av forgifting. Spenningen i serien dreier seg ikke om hvem som sto bak, men hvorfor.

Annonse

Blue Lights

Blue Lights
Foto: Steffan Hill/BBC/Gallagher Films/Two Cities

Anmelderne hyller denne mørke politiserien fra Belfast, som du kan se på NRK TV. Gjennom seks episoder følger vi tre ferske politibetjenter, som er under enormt press i møte med gjengkriminalitet, sosiale problemer og tragedie.

Annonse

Drapssaker New York

Noen ser på to skjermer med overvåkningsopptak i Drapssaker New York
Foto: Netflix

Law & Order-skaperen Dick Wolf står bak denne nye dokumentarserien på Netflix, som belyser historiene om beryktede drapssaker, fortalt av folkene som kjenner dem best: Detektivene og påtalemyndighetene som løste dem.

Annonse

The Marlow Murder Club

Stillbilde fra The Marlow Murder Club
Foto: ITV/Britbox

TV 2 Play har sluppet denne påskekrimmen, som følger den pensjonerte arkeologen Judith Potts. Hun bor alene i den fredelige byen Marlow, hvor hun fyller tiden med å lage kryssord for lokalavisa. Under en av hennes regelmessige svømmeturer i elven hører hun et pistolskudd fra naboens hage, og mistenker at et brutalt drap har funnet sted.

Når det lokale politiet mener historien er usannsynlig, danner Judith et vennskap med hundepasseren Suzie og prestekona Becks, og starter sin egen etterforskning.

På TV 2 Play fra 25. mars

Annonse

Mr. Bates vs. the Post Office

Toby Jones ser bestemt ut i Mr. Bates vs. the Post Office
Foto: ITV/Britbox

Dette dramaet på fire episoder forteller den sanne historien om Englands største justismord.

Hundrevis av uskyldige postmestere ble beskyldt for tyveri, underslag og falsk regnskapsføring, på grunn av et defekt IT-system. Mange ble dømt, fengslet for kriminelle handlinger de aldri hadde begått, og flere liv ble ødelagt.

På TV 2 Play fra 27. mars

Annonse

Agatha Christie: Mord er ingen sak

Stillbilde fra Agatha Christie: Mord er ingen sak/Murder is Easy
Foto: BBC/Britbox

TV 2 Play har sluppet denne serien basert på Agatha Christies kriminalroman med samme navn, som var en av de mest sette på BBC i fjor.

Serien følger den unge og ambisiøse Luke Fitzwilliam, som ankommer England fra Nigeria. På toget til London møter han den eldre Miss Pinkerton, og får høre at det er en morder løs i den anstendige landsbyen Wychwood-Under-Ashe. Lokalbefolkningen tror landsbyens mange dødsfall er ulykker, men Miss Pinkerton mistenker noe annet.

Annonse

Manhunt

Lili Taylor og Hamish Linklater som Mary-Todd og Abraham Lincoln ser på teater i serien Manhunt
Foto: Apple TV+

Denne ferske konspithrilleren på Apple TV+ bygger på boka av James L. Swanson, om en av historiens mest kjente, men minst forståtte forbrytelser: Den forbløffende historien om jakten på John Wilkes Booth, som drepte Abraham Lincoln.

Serien tar for seg etterdønningene av det første amerikanske president-attentatet, og kampen for å bevare og beskytte idealene til presidenten.

Annonse

One of Us

One of Us
Foto: BBC Scotland/Britbox

Et grusomt drap vender om på livene til to nabofamilier i en isolert bygd i Skottland. De to familiene til kjæresteparet som døde er splittet av gamle konflikter, men tvinges nå sammen igjen i avmakt og sorg over tapet.

Når mannen som drepte Grace og Adam plutselig kommer inn i livene deres, må de ta noen valg som får mørke konsekvenser for alle i denne Britbox-serien på TV 2 Play.

Annonse

Sexy Beast

James McArdle og Sarah Greene ser på hverandre på et fargerikt dansegulv i Sexy Beast (serie, 2024).
Foto: Sanne Gault/Paramount+

SkyShowtime har sluppet en ny serie basert på den dødkule britiske gangsterfilmen fra 2000.

Ryktet til de profesjonelle tyvene Gal og Don sprer seg over hele London, og de blir rekruttert til en risikabel jobb av den kjente forbryterlederen Teddy Bass. Men deres økende berømmelse fører til livsendrende konsekvenser.

Annonse

Shetland sesong 7

Shetland

Denne krimserien basert på Ann Cleeves kritikerroste bøker har blitt en favoritt i Storbritannia, og har høstet en rekke priser og lovord fra krim-kjennere. Serien følger etterforsker Jimmy Perez, som løser kriminalsaker på den ellers så pittoreske øygruppa, som frem til kong Christian den første pantsatte den for 8000 gylden i 1468, var under norsk herredømme.

NRK TV har sluppet den nyeste sesongen av serien, der Ruth Calder vender tilbake til barndomshjemmet Shetland. Hun leter etter Ellen Quinn, som er i fare som antatt vitne til et drap i en kriminell gjeng.

Annonse

Death and Other Details

Mandy Patinkin går forbi en rekke rør i Death and Other Details.
Foto: ABC Signature/Disney

Denne nye serien på Disney+ utspiller seg blant verdenseliten. Den smarte men rastløse Imogene Scott (Violett Beane) befinner seg på feil sted til feil tid (ok, hun kan vel egentlig skylde seg selv), og som dermed blir hovedmistenkt i et mordmysterium bak lukkede dører på et restaurert og overdådig cruiseskip midt på Middelhavet.

For å bevise sin uskyld må hun samarbeide med en mann hun avskyr – Rufus Cotesworth (Mandy Patinkin), verdens beste etterforsker.

Annonse

Vera sesong 13

Vera sesong 10

Den trauste, pensjonerte kriminaletterforskeren Vera Stanhope og hennes betrodde assistent er tilbake. De står overfor fire nye mordmysterier i Northumberland. Vera prøver å trekke trådene og få gåtene til å gå opp!

Annonse

The Gentlemen

Foto: Netflix

Guy Ritchies stjernespekkede krimkomedie fra 2019 har blitt en litt mindre stjernespekket serie på Netflix! Eddie Horniman (Theo James) arver uventet farens store landsted - bare for å oppdage at det er en del av et enormt cannabisimperium.

Plutselig vil halve Storbritannias kriminelle underverden ha en del av kaka. Fast bestemt på å frigjøre familien hans fra klørne deres, forsøker Eddie å spille gangsternes eget spill.

Annonse

Superkrim sesong 13

Superkrim sesong 13
Foto: Geir Evensen/NRK

Det skjer mye mystisk i NRK-kulissene, og årets Superkrim byr på 10 spennende episoder, der kjente profiler fra hele NRK kobles sammen i forskjellige mysterier!

Begynner lørdag 23. mars på NRK TV.

Annonse

American Conspiracy: Blekksprutdrapene

Et bilde av en mann med langt hår ligger oppå andre dokumenter i American Conspiracy: Blekksprutdrapene
Foto: Netflix

Da journalisten Danny Casolaro ble funnet død i et hotellbadekar, fastslo politiet at det var et selvmord. Men familien hans og kollegene tror han kan ha blitt drept fordi han etterforske en konspirasjon han kalte "blekkspruten" - en skjult organisasjon knyttet til stjålet spionprogramvare fra myndighetene, en rekke uløste drap og noen av de største politiske skandalene i det 20. århundre.

Denne dokuserien på Netflix forsøker å avsløre detaljene rundt dødsfallet til Casolaro, og historien som drepte han.

Annonse

Professor T sesong 3

Ben Miller i Professor T
Foto: ITV

Jasper Tempest er en genial kriminologi-professor ved Cambridge University. Han har dessuten en tvangslidelse, en anmassende mor, men benyttes hyppig av politiet som rådgiver i vanskelige saker.

I den nyeste sesongen på TV 2 Play sitter Professor T fengslet og sliter med å tilpasse seg livet bak murene. Kollegene Dan og Lisa prøver å distrahere han med en ny drapssak.

Annonse

The Seed

Ingrid Bolsø Berdal i The Seed
Foto: ARDdegeto/Odeon Fiction/NRK, ARDdegeto/Odeon Fiction/NRK

Norske Ingrid Bolsø Berdal spiller en av hovedrollene i denne prisvinnende tyske thrilleren på NRK TV.

Jakten på en savnet nevø avslører en konspirasjon som kan få katastrofale følger for hele verden.

Annonse

Based on a True Story

Kaley Cuoco og Chris Messina ser forskrekket på noe foran seg i serien Based on a True Story.
Foto: Peacock

Kaley Cuoco og Chris Messina spiller i denne thriller-komedien, som følger ekteparet Ava og Nathan, to true crime-podcastere som selv blir innviklet i virkelige forbrytelser.

Serien fordyper seg i konsekvensene av deres valg, innvirkningen på relasjonen deres og de etiske dilemmaene de står ovenfor. Serien kommer på Viaplay søndag.

Annonse

Dødens triangel

Dødens triangel
Foto: NRK

Denne serien er basert på Irlands kanskje største uløste mysterium, kjent som "The Vanishing Triangle". Mellom slutten av 80- og 90-tallet forsvant ti kvinner sporløst innenfor et begrenset område utenfor Dublin. Tre kvinner ble også funnet drept, og sakene står fremdeles uløste i dag - 30 år senere.

Her følger vi gravejournalisten Lisa Wallace, spilt av India Mullen, som publiserer en artikkel om drapet på sin egen mor. Kort tid etterpå forsvinner den unge kvinnen Amy Reynolds. I et forsøk på å finne Amy, teamer Wallace opp med etterforsker David Burke (Allan Leech), og jakten på gjerningsmannen bringer duoen rundt i Irland. Samtidig forsvinner stadig flere kvinner…

Annonse

Traces sesong 2

Promobilde til serien Traces
Foto: Red Production Company/Britbox

TV 2 Play har sluppet en ny runde av den intense og kritikerroste krimserien fra et rettsmedisinsk laboratorium i Dundee.

Lab-assistenten er i ferd med å se avslutningen på sin egen mors drapssak. Daniel skal vitne mot sin far. Kommer forholdet deres til å tåle
presset? Samtidig etterforsker Sarah Gordon og Kathy Torrance en rekke bombeangrep.

Annonse