Hiroyuki Sanada, iført en enorm rustning, står foran to fakler og flere flagg i serien Shōgun.
Foto: FX Productions/Disney

Storserien "Shōgun" har to nye sesonger i sikte

Filmweb
Publisert:

Den kritikerroste miniserien kvitter seg med "mini", og går for to nye sesonger.

Annonse

Disney+ har gitt FX Productions tommel opp til en andre og tredje sesong av storserien "Shōgun". Det skriver Empire.

Det vil si at serien som i utgangspunktet ble omtalt som en miniserie, nå kan kalle seg en vaskeekte serie - og vi er ikke overrasket. Både anmeldere, publikum og seriens produsenter har uttrykt håp om flere sesonger, og Rotten Tomatoes-scoren på svimlende 99% taler for seg.

Seriens første sesong, basert på James Clavells roman med samme tittel, tok oss med på en episk reise der skjebner vikles sammen - og bergtok med sin nøyaktige og troverdige fremstilling av japansk kultur og historie.

Handlingen utspiller seg i Japan på begynnelsen av 1600-tallet, ved starten av en borgerkrig som vil prege et helt århundre. Her følger vi Lord Yoshii Toranga i kampen for sitt liv, idet fiendene i Regentrådet samlet seg mot ham. Samtidig strander et mystisk europeisk skip i en nærliggende fiskerlandsby...

Annonse

Så langt er det ikke klart hva de to neste sesongene vil handle om, men forhåpentligvis er de trygge i hendene til Justin Marks, Rachel Kondo og Michaela Clavell, trioen bak første sesong. Det er også bekreftet at Hiroyuki Sanada vender tilbake i rollen som Lord Yoshii Toranaga, men øvrige skuespillere og lanseringsdatoer er hittil ikke offentliggjort.

Annonse