Furia sesong 2

Strømmetjeneste kjøper fem norske Viaplay-serier

Filmweb
Publisert:

Til sammen ni kommende nordiske serier bytter strømmeplatform, og de første blir tilgjengelige i april.

Annonse

Den amerikanske strømmetjenesten Amazon Prime Video har kjøpt ni nordiske serier av svenske Viaplay. Det annonserer Prime Video i en pressemelding torsdag.

De ni seriene består av både nylig annonserte og etterlengtede titler, og de tre første vil bli tilgjengelige for Prime Video-kunder fra 19. april: Sesong 2 av norske "Furia", den danske humorserien "Bullshit" og svenske "Jana - merket for livet".

I løpet av året skal strømmetjenesten også slippe de norske dramaseriene "Harald og Sonja", "Festning Norge", "I kjærlighetens navn" og "Solo/Dancing Alone", i tillegg til svenske "Paradis City" og fjerde sesong av danske "Den som dreper: Mørket".

Avtalen inkluderer også eksisterende Viaplay-titler som "Hånd i hånd", første sesong av "Furia", "Lykkevika" og "Okkupert".

Annonse

- Denne milepælsavtalen med Viaplay er i tråd med vår langsiktige strategi om å investere i Prime Video Nordics, og befester strømmetjenesten som en førsteklasses underholdningsdestinasjon, sier Martin Backlund, Managing Director for Prime Video Nordics.

De siste månedene har kriserammede Viaplay gitt avkall på flere av sine eksklusive produksjoner. I november annonserte SkyShowtime at de hadde sikret seg Viaplays svenske krimserie "Veronika", med Tobias Santelmann og Alexandra Rapaport i hovedrollene, og i desember plukket Netflix opp den nye filmatiseringen av Astrid Lindgrens "Ronja Røverdatter" fra konkurrenten.

Annonse