Sannheten

Sannheten

Tillatt for alle
1 t. 46 min.
Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Sannheten'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Sannheten
Premiere: 12.02.2021
Originaltittel: La Vérité
Sjanger: Drama
Manus: Hirokazu Koreeda, Ken Liu
Nasjonalitet: Frankrike
Aldersgrense med begrunnelse: Tillatt for alle
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelig på barn, og den blir derfor tillatt for alle.
Språk: engelsk, fransk
Produksjonsår: 2019
Distributør: Another World Entertainment

Regissøren av Shoplifters er tilbake med en ny storfilm med Catherine Deneuve, Juliette Binoche og Ethan Hawke i hovedrollene.

«Sannheten er en liten perle av en film. Interessante samtaler og fantastiske skuespillprestasjoner av Catherine Denevue og Juliette Binoche» - Kinomagasinet, terningkast 5

«Catherine Deneuve briljerer som gammel filmstjerne.» - NRK Filmpolitiet, terningkast 5

«Internasjonal perle av en film» - Adressa, terningkast 5

«Å, så deilig det er å se Catherine Deneuve skinne på lerretet igjen» - BT, terningkast 5

«En stor filmopplevelse» - Cinema, terningkast 5

«Det familiære og mellommenneskelige, tyngde, sjarm og relaterbare knagger i fleng.» - Filmfront, terningkast 5

«Deneuve er perfekt» - Aftenposten

«Krydret med detaljer som indikerer at Deneuve spiller en versjon av seg selv her» - Dagsavisen

«Catherine Deneuve og Juliette Binoche er gode som mor og dotter» - Klassekampen

«Èin glimrande innsats» - Aftenbladet

«Et friskt, men tårevått pust» - Jump Cut, 7/10

Åpningsfilmen på Venezia Film Festival

La Vérité som den heter på fransk, er Kore-edas første film på et annet språk enn japansk. Den foregår i Frankrike med legendene Catherine Deneuve og Juliette Binoche i filmens hovedroller, godt supplert av Ethan Hawke og Ludivine Sagnier. De to førstnevnte spiller mor og datter med et heller anstrengt forhold. At moren nå har skrevet bok, gjør at gamle sannheter trekkes frem i lyset – og nåtiden.

Filmen føles nesten merkverdig fransk, med skvulpende rødvinsglass og intense samtaler. Samtidig er den breddfull av interessant familiedynamikk og menneskelige relasjoner av den typen som har kjennetegnet Kore-edas filmer i en årrekke. Kanskje er det ikke så rart at en regissør av hans kaliber ikke lar seg hindre av et fremmed språk. Han har en egne evne til å observere og fremstille mennesker på en måte som kjennes veldig virkelig – så også her. Velkommen tilbake, Kore-eda!

Hirokazu Kore-eda (f. 1962) er en av Japans mest anerkjente regissører, og fast inventar på Film fra Sør. Han har vært nominert til Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes fem ganger, og Shoplifters stakk av med prisen i fjor. Da var den også åpningsfilm på Film fra Sør, og vant publikumsprisen.

Sannheten er Kinoklubbens utvalgte film.
Her kan du lese hvorfor Kinoklubben valgte denne filmen?
Skrevet av: Elisabeth Brinch

To av Frankrikes største skuespillerinner samlet på ett brett! Catherine Deneuve spiller en diva av en filmskuespiller, og Juliette Binoche er hennes datter Lumir.

Lumir bor i New York med en annenrangs skuespiller (Ethan Hawke) og deres datter Charlotte. De er kommet på besøk til moren i Paris for å feire utgivelsen av hennes memoarer. Møtet, boken og filminnspillingen moren for tiden er med i, utløser et ras av følelser og minner.

Dette er først og fremst en film om et problematisk forhold mellom mor og datter, mesterlig spilt av Deneuve og Binoche! Men vi kommer også gradvis mer og mer innunder huden på både dem og menneskene rundt dem, og ser dilemmaene og konfliktene fra flere sider. En meget velspilt film om relasjoner, der masse varme, sjarm og humor myker opp det alvorlige temaet.

Selv om filmen føles veldig fransk, er det faktisk den japanske mesterregissøren Hirokazu Kore-eda som står bak den. Han har vært nominert til Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes hele fem ganger, og med filmen "Shoplifters" vant han endelig prisen i 2018. "Sannheten" var åpningsfilm på Venezia Film Festival, der den også var nominert til Gulløven.

Annonse

Se hvor du kan streame filmer og serier

Annonse
Annonse