Summerland

Summerland

9 år
1 t. 39 min.
Drama / Romantikk
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Summerland'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Summerland
Premiere: 09.10.2020
Sjanger: Drama / Romantikk
Manus: Jessica Swale
Nasjonalitet: England
Aldersgrense med begrunnelse: 9 år
Filmen inneholder enkelte faretruende situasjoner, samt sterke følelsesutbrudd som kan virke forstyrrende på yngre barn. Den får derfor aldersgrense 9 år.
Språk: engelsk
Produksjonsår: 2020
Distributør: Another World Entertainment

«En vakker film om kjærlighet og vennskap. Jeg koste meg» - Tara, Terningkast 5

«Summerland får meg til å senke skuldrene – jeg puster roligere, og alle stressende tanker slipper taket.» - NRK Filmpolitiet

«Byr på strålende kjemi og vakre naturbilder i engelske Dover» - Kinomagasinet

«Vakkert drama til å drømme seg bort i.» - NRK Filmpolitiet

«En feelgood-film som er lett å like og lett å anbefale.» TV2

«Sjarmerende. Gemma Arteton overrasker» - Klassekampen

«Vakkert om krig og kjærlighet» - Cinema

«En håpefull og optimistisk historie» - Dagsavisen

«Fargerik, inkluderende og rørende» - Aftenposten

Vinneren av Gledessprederen prisen på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

Forfatteren Alice (Gemma Arterton) er en sterk og selvstendig kvinne under den 2. verdenskrig, trukket tilbake ved de vakre klippene i det sørlige England. Hun fordyper seg i sitt arbeid, og hun er også veldig ensom etter å ha blitt såret av kjærligheten og en annen kvinne.
Når den livlige og unge Frank, en evakuert gutt fra London, adopteres inn i hennes verden er hun fast bestemt på å bli kvitt han. Men hans uskyldighet, mot og nysgjerrighet vekker til live Alices dypt begravde følelser. Alice lærer seg at sår kan lindres, og at alle fortjener en ny sjanse. Enhver kvinne har rett til å vite hvem hun er og hva hun vil.

Fra Englands sterkeste nye stemme, den Olivier prisvinnende forfatteren og regissøren Jessica Swale, inspirerer hun publikum med et ærlig og aktuelt tema - en intensiv og følsom reise om selvinnsikt, kjærlighet og vennskap.

Gemma Arterton (Quantum of Solace, Princess of Persia) Gugu Mbatha-Raw (Skjønnheten og Udyret) og Tom Courtenay (Doctor Zhivago, 45 Years) har hovedrollene i denne rørende historien om kjærlighetens utholdenhet i utfordrende tider.

Summmerland er vinneren av Gledessprederen på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.
Juryens begrunnelse for Gledessprederen prisen:
Årets Gledesspreder gis til Summerland. Gledessprederen skal gå til en film som begeistrer og sprer glede. Filmen skal nå ut til et bredt publikum på norske kinoer. Juryen fortalte at filmen er «en rørende historie om kjærlighetens utholdenhet i utfordrende tider. Denne filmen begeistrer med sin nydelige historiefortelling og vakre bilder fra Dover, samtidig som krigen raser i andre deler av England. Filmen har en herlig fordomsfrihet på bunnen, og ett ungt hjerte viser oss at det viktigste er kjærlighet. Historiene tvinnes elegant i hverandre og gjør at vi forlater kinosalen med et stort smil om munnen og med et varmt og åpent hjerte fylt med håp og troen på magi. Filmen fortjener et stort publikum».
En jury nedsatt av Norske Kinosjefers Forbund har vurdert filmene i hovedprogrammet på årets festival. Juryen bestod i år av kinosjef på Lillehammer Kino Clarissa Bergh, film- og markedssjef på Aurora Kino Ida Kathrine Balto, og kinosjef på Fosnavåg Kino Bjørn Holum.

Se bildeserie
Annonse

Se hvor du kan streame filmer og serier

Annonse
Annonse