Tove

Tove

Tillatt for alle
1 t. 55 min.
Drama / Biografi
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Tove'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Tove
Premiere: 21.05.2021
Sjanger: Drama / Biografi
Manus: Eeva Putro. Basert på en idé av Eeva Putro, Jarno Elonen
Nasjonalitet: Finland, Sverige
Aldersgrense med begrunnelse: Tillatt for alle
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelig for de yngste barna. Filmen får derfor aldersgrense tillatt for alle.
Språk: Svensk, Finsk, Engelsk, Fransk
Produksjonsår: 2020
Distributør: Another World Entertainment

Den fantastiske historien om Tove Jansson, skaperen av Mummitrollet.
Finlands offisielle Oscarsbidrag.

«Et svært vellykket portrett av en person som går sine egne veier. En åpenbaring for alle.»
- Dagsavisen, terningkast 5

«Nydelig film om Mummi-mamma Tove Jansson. Livsbejaende historie om en ung kvinne som våger å være seg selv.» - Aftenposten, terningkast 5

«En sprudlende og varm portrettering av den folkekjære barnebokforfatteren Tove Jansson.» - BT

«Et nydelig inntrykk av hvem Jansson var - en inspirerende, leken og herlig egenrådig sjel som aldri ga opp.» - Filmfront

«En interessant og kjærlighetsfull film for alle som elsker Mummiene, og alle som kjenner til Tove Jansson, eller vil vite mer om henne»
- Sørensens Filmservice

Helsinki, 1945. Krigen er over og kunstneren Tove Jansson er fylt med en følelse av frihet både i kunsten og i det sosiale livet. Moderne kunst, ville fester og et åpent forhold til den gifte politikeren Atos Wirtanen: hennes ukonvensjonelle liv og forskjellige politiske meninger setter Tove på spissen med hennes strenge billedhuggers idealer. Toves lengsel etter frihet blir testet når hun møter teatersjef Vivica Bandler. Hennes kjærlighet til Vivica er elektrisk og altomfattende, men Tove begynner å innse at kjærligheten hun virkelig lengter etter, må besvares.

Mens hun sliter med privatlivet sitt, tar hennes kreative innsats henne i en uventet retning. Hun drømmer om å bli en berømt kunstner, men sideprosjektet som begynte som en melankolsk og fremtredende historie i et bomberom begynner å ta mer og mer av og leve sitt eget liv. Inspirert av sitt eget liv og forhold skaper hun den fortryllede verdenen til Mummitrollet, og når historiene spres over hele verden, gir de berømmelse og rikdom til skaperen sin. I bøker, skuespill og daglige tegneserier i den internasjonale avisen Evening News skapes historier som fremdeles gjør folk lykkelige over hele verden i dag. Når Tove begynner å finne sin kunstneriske identitet, må hun også lære å finne seg selv. Hennes kjærlighet til Vivica er et hinder for hennes sanne frihet, og bare ved å bryte med Vivica kan hun bli virkelig fri. TOVE er et engasjerende drama om en ikonisk kunstners kreative energi og hennes turbulente jakt på identitet, begjær og frihet.

Se bildeserie