Ett sekunds lykke

Ett sekunds lykke

9 år
1 t. 45 min.
Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Annonse
Plakat for 'Ett sekunds lykke'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Ett sekunds lykke
Premiere: 23.09.2022
Originaltittel: 一秒钟
Skuespillere: Haocun Liu, Yi Zhang, Wei Fan
Sjanger: Drama
Manus: Yimou Zhang, Jingzhi Zou
Nasjonalitet: Kina
Aldersgrense med begrunnelse: 9 år
Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og voldsinnslag. Da disse er lite nærgående, får filmen aldersgrense 9 år.
Språk: Kinesisk
Produksjonsår: 2021
Distributør: Another World Entertainment

En desperat mann, en foreldreløs jente og en kinosjef som setter sin ære i aldri å avlyse en forestilling er hovedpersonene i den legendariske kinesiske regissøren Zhang Yimous emosjonelle drama satt til kulturrevolusjonen i Kina.

ZHANG YIMOUS NYE FILM KALLES ”EN KINESISK CINEMA PARADISO”

«Et tankevekkende og opprørende bilde av hvor lite enkeltmennesket var verd under kinesiske samfunnet under Maos kulturrevolusjon» - Stavanger Aftenblad, terningkast 5

«En rørende film som aldri blir sentimental. En historie som er større enn karakterene vi følger» Filmmagasinet, terningkast 5

«Kinoens magiske tiltrekningskraft formidles levende i den meriterte regissøren Yimou Zhangs nyeste film» - NRK Filmpolitiet

«Sjarmerende kinesisk variant av «Cinema Paradiso»» - Adressa

Langs veien i et goldt landskap av sanddyner går en mann med ett mål i tankene: å nå den nærliggende byen, og sørge for at han får med seg neste visning av nyhetene på kinoen der. Men inn i fortellingen kommer Liu, en foreldreløs jente som er fast bestemt på å stjele filmrullene, av grunner som i utgangspunktet er like mystiske som hvorfor mannen trenger å se dem. De to blir viklet inn i en historie med flere lag, som også inkluderer Fan, den karismatiske og mektige kinosjefen kjent som Mr. Movie.

"Ett Sekunds Lykke" er både en hyllest til filmens magi som går tilbake til Zhang Yimous egen barndom, og en refleksjon over bildets kraft og bruken av film som propaganda. Det er også en historie om familiebånd: hva er vi villige til å gjøre for de vi elsker? Sammenlignet med Zhang Yimous kjente episke filmer, skiller "Ett Sekunds Lykke" seg ut med en inderlig historie satt i den politiske konteksten til kulturrevolusjonen.

REGISSØR

Zhang Yimou er en kinesisk regissør, født i 1951 i Xi'an. Hans regidebut, Red Sorghum (1987) vakte umiddelbar oppmerksomhet, og han etablerte seg som en stor regissør for «Femte generasjon» i Kina med sitt mesterverk fra 1991, Raise the Red Lantern. Han er også kjent for sine kampsport (wuxia)-filmer, blant annet Hero (2002) og House of Flying Daggers (2004).

FILMOGRAFI

2016 The Great Wall
2006 Curse of the Golden Flower / Slaget om den forbudte by
2004 House of Flying Daggers / Flyvende dolker
2002 Hero
1994 To Live
1991 Raise the Red Lantern
1987 Red Sorghum / Rødt korn

Se bildeserie