Rimini RICHIE_SOLO_130.jpg

Rimini

15 år
1 t. 54 min.
Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Rimini'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Rimini
Premiere: 19.05.2023
Sjanger: Drama
Manus: Veronika Franz, Ulrich Seidl
Nasjonalitet: Østerrike
Aldersgrense med begrunnelse: 15 år
Inneholder realistiske, autentiske eller nærgående innslag av omsorgssvikt og seksuelle skildringer.
Språk: Tysk, Italiensk
Produksjonsår: 2022
Distributør: Another World Entertainment

Richie Bravo, en gang i tiden en suksessrik popstjerne, må nå rydde opp i livet sitt på sann Ulrich Seidl-vis.

«Endelig en film som røsker i sjela, som fascinerer fra første til siste bilde og fortsetter å gjøre det i måneder etterpå» - Dagbladet, terningkast 6

«RIMINI er en krønike om selvtilfredsheten vekst og fall» - Dagens Næringsliv

«Gyngende dansebandsvisker og skittent sengetøy; Ulrich Seidls Rimini» - Montages

Det er i den dypeste kjelleren i menneskets eksistens hvor Ulrich Seidl hører hjemme. Gjennom hans unike stil gir han rom for moralsk fornedrelse og triste karakterer i en visuelt slående film. Moren til Richie Bravo dør, som sørger for at han vender tilbake fra hans adopterte hjem i Italia til gutterommet i Østerrike. Han vil deretter jage etter sin falmede berømmelse i vinterlige Rimini. Fanget mellom permanent rus og konserter for busslaster med turister, begynner verdenen hans å kollapse når hans voksne datter bryter inn i livet hans. Rimini er en usedvanlig opplevelse med nakne kropper, selvdestruktiv atferd og folkemusikk. Filmen er som Darren Aronofskys The Wrestler, bare smørt på med litt ekkel, men smakfull, tysk saus.

Vinneren av Oslo Grand Pix Internasjonale pris er RIMINI av Ulrich Seidl.

Juryens begrunnelse:

Denne uken har gitt juryen filmer om forandringer og utsatte grupper i Vesten, filmer om fellesskap og ensomhet, om individ og storsamfunn.

Vi har sett fortellinger om en aldrende befolkning og en usikker ettervekst, om vilkårene til minoriteter og flyktninger, om fattigdom, prostitusjon og fornedrelse.

Vinnerfilmen rommer samtlige av disse tunge tematikkene. Den turnerer dem lett, i en overlappende balanse mellom komedie og tragedie. Med filmatisk presisjon; i styggvakre bilder og ambivalent atmosfære, er filmen en nærgående beretning om menneskelighet. Vinnerfilmen makter å være sann og stilisert på samme tid og tvinger aldri tankene til tilskueren. Her må en gjøre egne moralske og estetiske vurderinger.

Oslo Grand Pix Internasjonal prisen går til RIMINI av Ulrich Seidl.

Regissør:
Ulrich Seidl (f. 1952) er en østerriksk regissør og dokumentarfilmskaper som aldri er redd for å sjokkere og provosere sitt publikum med sex, brutale krangler eller fornedrelse. Han har deltatt i hovedkonkurransen blant annet i Cannes, Berlin og Venezia ved flere anledninger. Hans Dog Days vant Sølvløven ved filmfestivalen i Venezia i 2001.

Se bildeserie