Bilde fra 'The Sweet East'

The Sweet East

15 år
1 t. 44 min.
Drama / Komedie
Du må velge kinosted for å se visninger.
Annonse
Plakat for 'The Sweet East'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt The Sweet East
Premiere: 31.05.2024
Norske stemmer:
Sjanger: Drama / Komedie
Manus: Nick Pinkerton
Nasjonalitet: USA
Aldersgrense : 15 år
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 2023
Distributør: Another World Entertainment

«Mesterfotograf Sean Price Williams fikk Cannes-festivalen til å eksplodere med sin første film som regissør!» - Montages

«Frisk, energisk og rampete, slik en god indiefilm skal være, med hint av David Lynch, Jim Jarmusch og John Waters.» - NRK Filmpolitiet, terningkast 5

«En regissør det er verdt å merke seg» - Adressa, terningkast 5

«Alice i Amerikaland» - Klassekampen, terningkast 5

«En velkommen skruball» - BT, terningkast 5

«En frekkas av en film» - Aftenposten

«En vill og moderne Alice i Eventyrland» - Dagens Næringsliv

Lillian, en tenåring fra Sør-Carolina, skilles fra klassen sin på en skoletur til Washington DC under en skyteepisode på en bar. Derfra legger hun ut på et Alice i eventyrland-aktig eventyr til de mørkeste avkrokene av samtidens USA.

Før THE SWEET EAST tok Cannes-festivalen med storm i vår, var Sean Price Williams først og fremst kjent som filmfotograf for filminteresserte. Gjennom fotoarbeid på noen uavhengige amerikanske filmer, har han markert seg som en svært spennende filmfotograf. Med regidebuten stadfester han dette ytterligere. Filmen, en nihilistisk reise gjennom USA, der hverken konservative eller liberale er trygge, er stappfull av bekmørk humor som på mesterlig vis tar tempen på en nasjon på bristepunktet. Foran kameraet har Williams med seg stjerneskuddet Talia Ryder (NEVER RARELY SOMETIMES ALWAYS), Simon Rex (RED ROCKET), Jacob Elordi (EUPHORIA), og en rekke andre.

REGISSØR:
Sean Price Williams (f. 1971) er en amerikansk filmfotograf og regissør. Han har jobbet som filmfotograf for flere uavhengige amerikanske filmskapere, blant annet Safdie-brødrenes filmer Heaven Knows What (2014) og Good Time (2017), Alex Ross Perrys filmer Queen of Earth (2015) og Her Smell (2018), og Abel Ferraras Zeros and Ones. The Sweet East er regidebuten hans og hadde premiere på filmfestivalen i Cannes under sideseksjonen Directors Fortnight i 2023.

Se bildeserie