Mangler plakat

Legenden om Narnia - Løven, heksa og klesskapet

11 år
2 t. 22 min.
Eventyr
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Legenden om Narnia - Løven, heksa og klesskapet'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Legenden om Narnia - Løven, heksa og klesskapet
Premiere: 26.12.2005
Originaltittel: The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Sjanger: Eventyr
Nasjonalitet: USA
Aldersgrense med begrunnelse: 11 år
Legenden om Narnia - Løven heksa og klesskapet er basert på C. S. Lewis kjente fortelling med samme navn. I filmen skildres mange truende situasjoner med forfølgelser, kamphandlinger og skremmende skikkelser. Handlingen foregår i et tydelig eventyrunivers, og filmen får derfor 11-årsgrense.
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 2005

LEGENDEN OM NARNIA - LØVEN, HEKSA OG KLESSKAPET er et storslagent filmeventyr basert på C. S. Lewis' populære litterære klassiker.

C. S. Lewis' tidløse fortelling følger eventyrene til de fire Pevensie-søsknene - Lucy, Edmund, Susan og Peter - i England under andre verdenskrig. Barna trer inn i verdenen Narnia gjennom et magisk klesskap når de leker gjemsel på godset til en eldre professor. Der oppdager de et sjarmerende og fredelig land med snakkende dyr, dverger, fauner, kentaurer og kjemper. Men nå hviler det en forbannelse over landet. Den onde, hvite heksa Jadis har kastet en forbannelse over landet som gjør at det alltid er vinter. Sammen med den edelmodige og mystiske herskeren, løven Aslan, kjemper barna for å overvinne den hvite heksens makt over Narnia i et spektakulært slag som vil frigjøre landet fra Jadis' iskalde forbannelse for alltid.

Filmen er den første regissørjobben for nyzealenderen Andrew Adamson (Oscar-vinneren "Shrek" og "Shrek 2") når det gjelder ikke-animert film. Han har også skrevet filmmanuset sammen med Emmy-prisvinner Anne Peacock og manusforfatterne Christopher Markus og Stephen McFeely. Filmen er produsert av den Oscar-belønte filmskaperen Mark Johnson.