Mangler plakat

It's All About Love

1 t. 43 min.
Drama / Romantikk / Sci-Fi
Du må velge kinosted for å se visninger.
Annonse
Plakat for 'It's All About Love'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt It's All About Love
Premiere: 09.05.2003
Sjanger: Drama / Romantikk / Sci-Fi
Manus: Thomas Vinterberg
Nasjonalitet: Danmark
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 2001

It's All About Love utspiller seg i nær fremtid og er historien om to elskende som kjemper for kjærligheten i en verden som er mer eller mindre ute av balanse. Historien er en klassisk kjærlighetshistorie som også henter inspirasjon i den "hitchcockske" uhygge.

John og den verdensberømte skøytestjernen Elena lever et kosmopolitisk ekteskap i hver sin del av verden, John i Polen, Elena i New York. Med tiden er avstanden mellom dem blitt for stor, og John oppsøker Elena i New York for å bli skilt fra henne.

Men når John kommer til verdensmetropolen går det opp for ham at det foregår uventede og uforklarlige ting omkring Elena. De mennesker han har oppfattet som venner, viser seg kanskje ikke å være det likevel. Og den kjærligheten som han trodde var død blusser opp igjen. Det blir opp til John å redde Elena fra hennes skjebne. Hvis han kan...

Selv om It's All About Love foregår i en nær fremtid, har Thomas Vinterberg valgt et visuelt univers for filmen, der art deco møter inspirasjon fra gamle Techincolor-filmer. Det er snakk om meget bevisste valg fra Vinterberg og den hollandske produksjons-designeren Ben van Os' side. - Vi har forsøkt å gjenskape det New York, som fantes i de gamle Hitchcock-filmene. Vi har valgt å gå tilbake i tid for å si noe om fremtiden. Helt bevisst har vi valgt vekk flyvende biler, blå melk, merkelige sigaretter of telefoner, som er implantert i folks bevissthet. I denne filmen er vi uinteresserte i den teknologiske utviklingen. Vi har valgt å gå baklengs blant annet for å henlede publikums oppmerksomhet på det dette handler om: Kjærligheten og det ekte. Fortiden blir kjernen i det personene i filmen søker seg mot, og det har så forplantet seg til vårt bilde av New York, og de rammer personene beveger seg rundt i, forklarer Thomas Vinterberg.

Filmens handling finner sted i New York i 2021. Ikke desto mindre har ingen av skuespillerne faktisk vært på location i New York. Det var en kjempeutfordring å gjenskape verdensmetropolen, dels i filmstudioene i svenske Trollhätten der størsteparten av filmen er spilt inn, og dels på forskjellige opptakssteder i København. Produsent Birgitte Hald begrunner dette slik: - Filmen foregår i New York, men det er vanskelig å gjennomføre opptak der og samtidig bevare kontrollen. Den manglende kontroll, det nødvendige forarbeidet og prisen på tillatelser til i det hele å spille inn noe som helst tatt i betraktning, gjorde at vi besluttet å gjenskape New York annetstedshen.

Thomas Vinterbergs filmatiske utgangspunkt for It's All About Love var å gjøre presis det motsatte av hva han gjorde i Festen, og hva Dogme-manifestet Vinterberg skrev med Lars von Trier i 1995, påbød. - Jeg hadde fått mye energi ut av det mot som var forbundet med Dogm-prosjektet. Den energien hadde jeg lyst til å forfølge igjen. Jeg følte meg inspirert av tanken på et prosjekt som føltes dristig. Vi har skapt en gjennomgripende illusjon, der alt er konstruert og nøye planlagt. I Dogme skulle kameraet være håndholdt og scenene skulle tas opp på location, og derfor har jeg denne gangen brukt stativer og kulisser og studioer. Joaquin Phoenix og Claire Danes' flukt gjennom New Yorks gater er tatt opp på en parkeringsplass, og i bildene i flyet der Sean Penn sitter, er hverken landskapet eller noe annet ekte. Noe av det elde bak Dogme var fornyelsen, og på den måten er min nye film helt i Dogme-ånden. Man kan si jeg har oppfunnet et nytt sett regler som har tvunget meg til fornyelse, sier han.

JOAQUIN PHOENIX er nok aller mest kjent for sin innsats i storfilmen Gladiator, men har også spilt i en lang rekke øvrige filmer. Blant disse kan vi nevne Signs, Buffalo Soldiers, Quills, The Yards, 8 MM, Clay Pigeons, Return To Paradise, U Turn, Inventing The Abbotts og To Die For.

CLAIRE DANES ble kjent for sin innsats i den populære TV-serien My So-Called Life og har tidligere spilt mot Joaquin Phoenix i U Turn. Blant hennes andre filmer er William Shakespeare's Romeo og Julie, To Gillian On Her 37th Birthday, The Rainmaker, Les Misérables og The Mod Squad. Hun blir snart å se i den tredje Terminator-filmen.

SEAN PENN har lang skuespillererfaring bak seg og har med årene også blitt en habil regissør. Som regissør har han laget The Indian Runner, The Crossing Guard og The Pledge. Som skuespiller har han spilt iblant annet Carlito's Way, Dead Man Walking, At Close Range, The Falcon And The Snowman, Thin Red Line, Sweet And Lowdown, I Am Sam, Taps, Casualties Of War, State Of Grace, She's So Loovely, U-Turn og The Game.

DOUGLAS HENSHALL er skotsk og et kjent ansikt fra britisk film, teater og TV. Han har bl.a spilt i TV-seriene Lipstick On Your Collar, Sharpe's Justice, Anna Karenina og Gentlemen's Relish, og i filmer som Angels And Insects, Orphans, Man With Rain In His Shoes, This Year's Love og The Lawless Heart.

MARGO MARTINDALE har spilt i en lang rekke store filmer som Lorenzo's Oil,Nobody's Fool, Ghosts Of Mississippi, Dead Man Walking, Twilight, 28 Days og The Hours.

Britiske ALUN ARMSTRONG har spilt i mer enn 60 filmer og TV-produksjoner siden 1971. Blant filmene hans kan vi nevne blant annet The French Lieutenant's Woman, Patriot Games, White Hunter Black Heart, Braveheart og The Mummy Returns, og han har blant annet spilt i TV-produksjoner som The Life And Adventures Of Nicholas Nickleby og Adrian Mole: The Cappuccino Years.