Bilde fra 'Uproar'

Uproar

12 år
Du må velge kinosted for å se visninger.
Annonse
Plakat for 'Uproar'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Uproar
Premiere: 20.09.2024
Norske stemmer:
Manus:
Nasjonalitet: New Zealand
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år
Enkelte voldsinnslag gjør at denne filmen kan virke skremmende for barn under 12 år.
Distributør: Storytelling Media

Når New Zealand skal møte Sør-Afrika i en rugbykamp, utløses store demonstrasjoner mot apartheid i øystaten. 17-åringen Josh er ikke så opptatt av rugby. Men han har maori-bakgrunn og må ta et standpunkt i kampen mot rasisme og for å stå opp for seg selv.

Uproar er satt til New Zealand i 1981, da et sørafrikansk rugbylag på turne i landet resulterte i en kulturell oppvåkning. Noen protesterte mot turneen, og argumenterte for at den indirekte støttet det sørafrikanske apartheidregimet, mens tilhengere av status quo mente at rugby ikke burde politiseres. Med andre ord, det er lite som forandrer seg.

Spenningen i samfunnet øker og splittelser vokser men tenåringen Josh (Julian Dennison) er mest opptatt av sine egne personlige problemer, som bøllene på skolen.

Det er den type komedie som er søt og sjarmerende, selv når den ikke er direkte lattervekkende. Dennison (Hunt for the Wilderpeople, Deadpool 2) gir en nedtonet opptreden som er dypt gjenkjennelig for alle som noen gang har gjemt seg på biblioteket i storefri, mens Rhys Darby bringer en elskverdig tøysethet som vil være kjent for fans av hans rolle i Flight of the Conchords.

Uproar har tydelige likheter med Derry Girls – en annen utmerket high school-komedie om de daglige kampene til en tenåring, som finner sted mot bakgrunn av politisk spenning. Men forfatter-regissørene Hamish Bennett og Paul Middleditch lener seg hardere inn i de dramatiske elementene, med en emosjonell andre halvdel som er enda mer intens etter en så lavmælt første akt. Det faktum at så like problemer fortsatt spiller seg ut i dag, i Norge så vel som rundt om i verden, gjør det hele mer gripende. Dette er en varm komedie som gradvis utvikler seg til et kraftfullt drama som fremhever en spent politisk konflikt .