The Maze Runner

The Maze Runner: I dødens labyrint

12 år - Frarådes barn under 11 år
1 t. 53 min.
Action / Sci-Fi / Spenning / Thriller
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'The Maze Runner: I dødens labyrint'

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt The Maze Runner: I dødens labyrint
Premiere: 19.09.2014
Originaltittel: The Maze Runner
Sjanger: Action / Sci-Fi / Spenning / Thriller
Nasjonalitet: USA
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år - Frarådes barn under 11 år
Filmen har en gjennomgående utrygg stemning, og inneholder flere skremmende scener og voldshandlinger. Da disse foregår innenfor et tydelig fiksjonsunivers antas det at filmen ikke vil være skadelig for 12-åringer.
Produksjonsår: 2014
Distributør: Twentieth Century Fox Norway

Basert på den bestselgende spenningsboken med samme navn, foregår handlingen i The Maze Runner i en post-apokalyptisk verden, der Thomas blir plassert i et samfunn av unge menn, uten å huske noe annet enn sitt eget navn. Når han og de andre innser at de er fanget inne i en labyrint bestemmer de seg for å samarbeide om å komme seg ut av labyrinten og å avsløre den skremmende sannheten om hvem som har plassert dem der og hvorfor.

Thomas våkner brått opp i en heis i bevegelse. Når den stopper og dørene åpnes, blir han tatt imot av en gruppe gutter som ønsker ham velkommen til Lysningen - en stor åpen slette omgitt av enorme betongvegger. Mens Thomas forsøker å la alt synke inn, går det opp for han at hukommelsen hans er helt blank. Han har ingen kunnskap om hvor han er eller hvor han kommer fra. Han kan ikke huske sine egne foreldre, fortiden sin og heller ikke sitt eget navn. Men slik er det for alle de andre "lysningsbeboerne" og, de vet heller ikke hvordan eller hvorfor de kom seg dit.

Hele deres verden er knyttet til noen gigantiske betongdører som hver eneste morgen åpnes og som gir dem tilgang til labyrinten som omgir dem. Hver kveld stenges dørene igjen, og hver trettiende dag ankommer det en ny gutt med heisen på samme måte som dem alle. Med denne forutsigbarheten så var ikke Thomas sin ankomst noe nytt, men mindre enn én uke senere så kommer den første jenta med heisen, Theresa.

Thomas lærer at hver lysningsbeboer har en spesiell rolle i denne lille sivilisasjonen de har bygget, fra hagearbeid og bygging, til å være en løper. Deres rolle er å kartlegge selve labyrinten og forsøke å forstå mønsteret i hvordan den hele tiden endrer seg slik at de kan finne en vei ut derifra. Fra det øyeblikket dørene åpnes hver morgen løper de mot klokka for å rekke å kartlegge mest mulig, -for når solen går ned stenger betongdørene seg og de dødelige, biomekaniske bedrøverne kommer frem. Selv som en nykommer føler Thomas en foruroligende kjennskap til både Lysningen og labyrinten. Han føler at noe er dypt begravet i hukommelsen hans, som faktisk kan være nøkkelen til å løse labyrinten og muligens gåten om verden utenfor.


DYLAN O'BRIAN (Thomas) er et av Hollywoods raskt voksende talenter. Han er kjent som hovedrolleinnehaveren i MTV-serien Teen Wolf, som er en remake av kultfilmen med samme tittel. Han har også vært å se på kinolerreter før, blant annet i sommeren 2013 da spilte han også side om side med Vince Vaughn og Owen Wilson i komedien The Internship.

KAYA SCODELARIO's (Theresa) skuespillerkarriere begynte som rollefiguren Effy i Skins, et britisk tv-drama/komedie som tok en ny og kompromissløs vinkling på britisk ungdom. Serien ble et globalt fenomen, og Effy var en av de få som personene som er blitt værende gjennom alle sesongene. Senere har hun vært delaktig i filmer som blant annet Moon og Clash of the Titans.

THOMAS BRODIE-SANGSTER (Newt) har allerede en lang og variert rolleliste bak seg fra USA og Storbritannia på både kinolerret og TV-skjermer. Nylig har han spilt Jojen Reed i Game of Thrones, samt i The Baytown Disco med Billy Bob Thornton og Eva Longoria. Dog vil han nok lenge være kjent for sin rolle i julefilmen Love Actually.

WILL POULTER (Gally) første spillefilm var i Garth Jennings' nostalgiske komedie Son of Rambow i 2008, som han senere mottok prisen for "Mest lovende nykommer" på BIFA. I senere tid har han vært å se på kinolerret i filmer som We're the Millers og The Chronicles of Narnia.