Rosamund Pike og David Oyelowo i A United Kingdom

A United Kingdom

9 år
1 t. 51 min.
Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'A United Kingdom'

Hvorfor valgte Kinoklubben denne filmen?

A United Kingdom er basert på helt spesielle virkelige hendelser. I 1948 giftet Seretse Khama og Ruth Williams seg, etter å ha møttes året før. Han hardtarbeidende og danseglad juss-student, hun kontorist i London. Han svart, hun hvit. I tillegg var han konge av Bechuanaland (senere Botswana). Noe som skulle utfordre både deres familier, men også den britiske og sørafrikanske regjering. De forsvarte sin kjærlighet mot apartheid og det britiske imperium og triumferte over alle hindringer som kom i deres vei og endret samtidig forutinntatte holdninger i sine land og inspirerte hele verden for øvrig. Les mer

Guttorm Petterson
Guttorm Petterson Administrerende direktør i Film & Kino

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt A United Kingdom
Premiere: 07.04.2017
Skuespillere: David Oyelowo
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Storbritannia
Aldersgrense med begrunnelse: 9 år
Skildringer av opptøyer og korte, lite nærgående voldsinnslag gjør at denne filmen får 9- årsgrense.
Språk: engelsk
Produksjonsår: 2016
Distributør: KontxtFilm

A United Kingdom er basert på den sanne og fantastiske kjærlighetshistorien til afrikanske Seretse Khama og engelske Ruth Williams. Khama var tronarving til landet som nå er Botswana. I 1948 giftet de seg og trosset dermed sine familier, den britiske kolonimakten og ikke minst nabolandet Sør-Afrika som samtidig innførte apartheid.

Britiske styrker styrte over Khama sitt land og på grunn av sitt giftemål blir han forvist for evig tid. Med støtte fra folkeopinionen legger de nygifte ut på en reise for å kjempe seg tilbake - og vinne både kjærligheten og landets uavhengighet.

Seretse og Ruth sin kamp fikk enorm oppmerksomhet i sin tid og ekteparet inspirerte en hel verden. Filmen har høstet stor applaus fra engelske anmeldere: "Unmissable? (The Times), "A love story for the ages? (Daily Mail), "Irresistible? (The Guardian) og "The most romantic film of the year? (Metro).