a person with the hand up

Flukt

12 år
1 t. 29 min.
Dokumentar
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Flukt'

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Flukt
Premiere: 22.10.2021
Originaltittel: Flee
Sjanger: Dokumentar
Manus: Jonas Poher Rasmussen
Nasjonalitet: Danmark, Norge
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år
Denne animerte dokumentarfilmen har partier med utrygg og mørk stemning og inneholder innslag med dokumentaropptak av krigshandlinger og ofre. Filmen får derfor 12-årsgrense.
Språk: Dansk, Dari, Engelsk
Produksjonsår: 2020
Distributør: Mer Filmdistribusjon

FLUKT er en prisvinnende dokumentar som er Oscar-favoritt i kategoriene beste dokumentar, beste animasjonsfilm og beste internasjonale film. Vinner av Nordisk råds filmpris 2021!

Amin er 36 år, velutdannet og suksessfull. På overflaten virker alt perfekt, men Amin har aldri fortalt noen historien om hvordan han flyktet fra Afghanistan til Danmark som barn. Selv ikke til kjæresten Kasper, som han skal gifte seg med. For å kunne slå seg til ro, er han nødt til å åpne opp om det han som barn fikk ordre om å holde hemmelig. For første gang forteller Amin sin historie.

Amins oppgjør med fortiden tar han tilbake til en lykkelig barndom i 1980-tallets Kabul, med a-ha på walkman’en og Jean Claude van Damme-plakat på gutterommet. Men også minnene om en nådeløs borgerkrig, som forvandler den trygge hverdagen til en krigssone og splitter hans familie. Krigen sender 11 år gamle Amin og familien på en farefull flukt, som først avsluttes fem år senere, når han ankommer Danmark – helt alene.

FLUKT er en sterk og rørende dokumentar som bruker vakker animasjon for å fortelle Amins historie. Filmen bygger på samtaler Amin har hatt med sin barndomsvenn og regissør Jonas Poher Rasmussen. Som publikum får vi være flue på veggen når han åpner seg opp til sin venn for første gang.

FLUKT har allerede vunnet en lang rekke priser på filmfestivaler, blant annet prisen for beste dokumentar ved Sundance filmfestival. Den regnes som Oscar-favoritt i kategoriene beste dokumentar, beste animasjonsfilm og beste internasjonale film.

Den unike blandingen av animasjon og arkivmateriale gjør dette til en filmopplevelse som ikke ligner noe annet og som har fått filmanmelderne til å ta fram superlativene.

PRESSEN OM FILMEN:

"Treffer hjertet"
- TV2

"En klassikar... Djupt engasjerende"
- Klassekampen

"En uforglemmelig film... Mesterlig godt fortalt"
- Adresseavisen

"En av kinohøstens mest gripende"
- Dagens Næringsliv

"Rett og slett en veldig god film"
- Khrono

"Heilt spesiell... Brennende aktuell"
- Stavanger Aftenblad

"Stor emosjonell slagkraft"
- NRK

"Hjerteskjærende"
- Vårt Land

"Rørende, vakker"
- Dag og Tid

"Gripende"
- Filmmagasinet

"Nydelig animasjon"
- Bergens Tidende

"Sterkt og komplekst - Trekkes frem som en mulig Oscar-favoritt. Det er høyst fortjent"
- Aftenposten

REGISSØR JONAS POHER RASMUSSEN OM FILMEN:

"FLUKT er en historie om mange ting: Flukt, kjærlighet, seksualitet og familie. Men om jeg skal oppsummerer filmen i én setning er det en historie om en mann som prøver å finne sitt hjem."

Se bildeserie