a woman looking at the camera

Chiara

12 år
2 t. 1 min.
Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Chiara'

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Chiara
Premiere: 20.05.2022
Originaltittel: A Chiara
Sjanger: Drama
Manus: Jonas Carpignano
Nasjonalitet: Italia
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år
Denne filmen har et realistisk uttrykk og flere partier med mørk og utrygg stemning. Den inneholder også en skildring av en dramatisk hendelse. Filmen får derfor aldersgrense 12 år.
Språk: Italiensk
Produksjonsår: 2021
Distributør: Mer Filmdistribusjon

15 år gamle Chiara feirer sin søsters 18-årsdag sammen med storfamilien. De er samlet til fest og stemningen er god. Utover kvelden begynner imidlertid Chiara å ane at noe er galt, og når en bombe går av i faren Claudios bil, blir tilværelsen snudd fullstendig på hodet. Uten å si noe til barna, går Claudio i dekning på ukjent sted, og når Chiara bestemmer seg for å spore ham opp, blir det starten på en reise gjennom Calabrias kriminelle underverden, som skal gi henne en helt ny forståelse av både faren og familien.

CHIARA er et spennende og troverdig drama som skildrer organisert kriminalitet gjennom øynene til en tenåring. Når Chiara finner ut hva familien har skjult, må velge om hun skal følge familien inn i et liv med kriminalitet eller gå en egen vei.

Regissør Jonas Carpignano skildrer livet i Calabria, sør i Italia, med skitten-vakker realisme og fantastiske rolletolkninger av ikke-profesjonelle skuespillere. I hovedrollen som Chiara briljerer Swamy Rotolo og familien til Chiara spilles av Rotolos familiemedlemmer. Dette er første gang de spiller i en film. Carpignano har tidligere laget de prisbelønnede og kritikerroste filmene MIDDELHAVET (2015) og A CIAMBRA (2017) som begge utspiller seg i Calabria.

PRESSEN OM FILMEN:
«Uvanlig troverdig skildring av livet i en søritaliensk mafiafamilie» - Morgenbladet
«Swamy Rotolo er suveren i hovudrolla» - Dag og Tid
"Kompleks og realistisk... om tenåring som oppdager farens mafiabånd" - Variety
"Rørende" - Hollywood Reporter
"Medrivende og mektig" - Film Stage

Se bildeserie