a man holding a light bulb

Kalak

15 år
2 t.
Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Annonse
Plakat for 'Kalak'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Kalak
Premiere: 19.04.2024
Norske stemmer:
Sjanger: Drama
Manus: Kim Leine, Isabella Eklöf, Sissel Dalsgaard Thomsen
Nasjonalitet: Danmark, Grønland, Norge
Aldersgrense : 15 år
Språk: Dansk, Grønlandsk
Produksjonsår: 2024
Distributør: Mer Filmdistribusjon

KALAK er en råsterk filmatisering av Kim Leines selvbiografiske roman, med en briljant Emil Johnsen i hovedrollen. KALAK handler om Jan, en mann som er på flukt fra seg selv og en oppvekst hvor han ble utsatt for seksuelt misbruk av sin far.

Med kone og to barn har Jan flyttet fra Danmark til Grønland, hvor han jobber som sykepleier. Han prøver å legge fortiden bak seg og bli en del av den lokale kulturen. Han vil bli en ekte grønlender, en "kalak". Men når hans far tar kontakt og forteller at han ikke har lenge igjen å leve, setter det i gang en destruktiv spiral. Jans søken etter tilhørighet og en ny identitet blir stadig mer skjødesløs. Dersom han ikke tar et oppgjør med fortidens traumer, risikerer han å miste seg selv og sin familie.

Norsk-danske Kim Leine bodde 15 år på Grønland før han skrev sin første roman, KALAK. Dette er første gang en av den prisbelønnede forfatterens bøker blir filmatisert. Kim Leine er også en av filmens manusforfattere.

Den norske skuespilleren Emil Johnsen briljerer i rollen som Jan, og bærer dette intense karakterstudiet på sin skuldre.

KALAK er den andre spillefilmen til regissør Isabella Eklöf. Hun brakdebuterte med den kontroversielle filmen HOLIDAY i 2018 og var også en av manusforfatterne på den svenske suksessfilmen GRENSEN.

KALAK hadde sin premiere på San Sebastian filmfestival hvor den ble belønnet med to priser: Beste foto og juryens pris. Juryen ble ledet av den franske mesterregissøren Claire Denis.

PRESSEN OM FILMEN:

"Emil Johnsen imponerer i gripende film fra Grønland" - Bergens Tidende

"Emil Johnsen er glimrende" - Aftenposten

"Intenst god" - Nettavisen

"En virkelig sterk prestasjon" - Dagsavisen

"Rørende og sterkt" - Soundvenue

"Du skal se KALAK, fordi Emil Johnsen utviser fantastisk medfølelse og menneskelighet i rollen som en sykepleier som synker til bunns. Du skal se KALAK, fordi det er en rystende film. Og du skal se den, fordi den er blant de verk, som best forstår vår smertefulle fortid" - Berlingske

"Hjerteskjærende god" - Tidens ånd

"Glitrande" - Dag og Tid

Se bildeserie