Kapteinen

Kapteinen

15 år
1 t. 59 min.
Krigsfilm / Drama / Spenning
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Kapteinen'

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Kapteinen
Premiere: 09.11.2018
Originaltittel: Der Hauptmann
Sjanger: Krigsfilm / Drama / Spenning
Manus: Robert Schwentke
Nasjonalitet: Tyskland
Aldersgrense med begrunnelse: 15 år
Gjennomgående dyster stemning og flere brutale volds- og drapsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.
Språk: Tysk
Produksjonsår: 2017
Distributør: Manymore AS

Filmen er en fortelling basert på en sann historie. Robert Schwentke formidler oppløsningen av Hitlers imperiet i sylskarpt sorthvitt. Dette underbygger følelsen og stemningen i filmen. Filmens moralske undertone relaterer også til nåtiden, enten man liker det eller ikke.

I de siste desperate øyeblikkene av andre verdenskrig kjemper en ung tysk soldat for overlevelse. Vi befinner oss bak fronten inne i det tredje rike. Etter å ha blitt jaget som desertør, finner soldaten ved et lykketreff en forlatt bil i det postapokalyptiske landskapet. I bilen finner Herold en uniform som skal komme til å gi ham en helt ny status. Med kapteinsuniformen følger en autoritet og makt med, som Herold ikke visste at han hadde smak for før den blir satt i spill. Han påtar seg denne kapteinens identitet, og dermed også regimet han prøvde å flykte fra sitt stempel.

Over 70 år etter 2.verdenskrig fremstår de brutale realitetene fremdeles som uforståelige og forferdelige. I denne filmen kommer vi inn bak linjene, hvor tyskere slaktes ned av sine egne av moralske årsaker. Innbyggerne i det tredje rike var like vanlige som mennesker i andre samfunn. Spekteret av gjerningsmenn var et tverrsnitt av normalen i samfunnet, og ingen bestemt gruppe mennesker viste seg å være immun mot fristelser.