Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa

Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa

1 t. 16 min.
Familiefilm
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa
Premiere: 08.11.2013
Sjanger: Familiefilm
Manus: Karsten Fullu
Nasjonalitet: Norge
Språk: Norsk
Produksjonsår: 2013
Distributør: Nordisk Film Distribusjon

Solan, Ludvig og Reodor er tilbake. Det nærmer seg jul, og Flåklypa Tidene-redaktør Frimand Pløsen har lovet bygda snø. Når Ludvig ønsker seg det samme, så er ikke oppfinner Reodor Felgen vanskelig å overtale til å bygge verdens kraftigste snømaskin. Men så forsvinner Reodor, og så forsvinner snømaskinen, og da må Solan og Ludvig stelle i stand til jul alene. Hvis de rekker det, etter å ha reddet Flåklypa fra verdens verste snøstorm.

For å tukle med naturen. Det er farlig det.

Kjell Aukrusts folkekjære figurer Solan, Ludvig og Redor Felgen er snart tilbake på det store lerret.
"Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa" er en stop-motion dukkefilm. Filmen er basert på boka "Solan og Ludvigs jul" av Harald Sommerin Simonnæs, og basert på karakterer fra Kjell Aukrusts univers.

Rasmus A. Sivertsen har regi. Han er for tiden Norges mestproduserende animasjonsregissør. Han står bak bl.a "Pelle Politibil går i vannet" og "Kurt blir grusom". Neste år er han aktuell med "Pelle Politibil på sporet" i tillegg til "Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa".

Produksjonsselskapet Maipo Film ved produsent Cornelia Boysen står bak prosjektet, i tett samarbeid med Qvisten Animation og Kari og Kjell Aukrusts Stiftelse. Sammen har de funnet tilbake til Aukrusts originale tegninger av Solan, Ludvig, Redor Felgen og Flåklypauniverset, og de lager nå en helaftens dukkefilm for hele familien basert på dette materialet.

Å finne de riktige stemmene har det vært en omfattende prosess. Karakterene er kjent fra flere filmer og er godt etablert i folks bevissthet. Når valget har falt på Trond Brænne (Reodor Felgen), Trond Høvik (Ludvig) og Kari-Ann Grønsund (Solan Gundersen), er det fordi de gjenskaper de karakterer Aukrust har skapt på en fantastisk måte.


FORAN KAMERAET

REODOR FELGEN
Reodor Felgen er sykkelreparatør og oppfinner. Tegnet i 1968 den verdensberømte racerbilen "Il Tempo Gigante", Norges svar på italienske Ferrari. Felgen deltar ikke i selskapslivet.

Trond Brænne har Reodor Felgens stemme

LUDVIG
Ludvig er et B-menneske med utpreget høysnue og tydelig angst for gjennomgripende forandringer. Ludvig er personlig pessimist, saktmodig og trives best i utkantstrøk.

Trond Høvik har stemmen til Ludvig


SOLAN GUNDERSEN
Solan Gundersen er den personifiserte morgenfugl, nonchalant utruga i ei osp attme'Glåma. Han er barnefødt optimist med filttøfler, strikkeskjerf og lav moral.

Kari-Ann Grønsund har stemmen til Solan Gundersen


ANDRE ROLLER/STEMMER

Frimand Pløsen Kåre Conradi
Melvind Snerken Jon Brungot
Presseroboten Anders Bye

Se bildeserie
Annonse

Se hvor du kan streame filmer og serier

Annonse
Annonse