Kaisa Gurine Antonsen i Operasjon Arktis

Operasjon Arktis

9 år
1 t. 29 min.
Eventyr / Familiefilm
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Operasjon Arktis'

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Operasjon Arktis
Premiere: 17.10.2014
Sjanger: Eventyr / Familiefilm
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: 9 år
Filmen inneholder dramatiske scener og faretruende situasjoner som kan virke skremmende på 6-åringer. Filmen får derfor 9-årsgrense.
Språk: norsk
Produksjonsår: 2014
Distributør: Nordisk Film Distribusjon

Vinterstormen raser over Svalbard og drivisen kapsler inn Halvmåneøya. Midt i dette isødet står tre barn: 13- årige Julia og hennes to småsøsken, tvillingene Ida og Sindre på 8 år. Helt alene.
De er havnet der ved en skjebnesvanger feil. Ingen vet at de er der. De vet ikke engang selv hvor de er. Og på det norske fastlandet leter foreldre og politi desperat etter barna, uvitende om at det bokstavelig talt er et hav imellom dem.

For tre barn fra byen starter en kamp for å overvinne både sin egen redsel og de dramatiske og tilsynelatende nådeløse naturkreftene. I tillegg blir hytta de har søkt tilflukt i beleiret av en nærgående isbjørn. Det er ikke bare storesøster Julia som må vokse opp raskt. Stilt overfor en i utgangspunktet umulig situasjon, må alle tre lære noe som barn elsker, men som vår moderne verden i stor grad har fratatt dem; Muligheten til å mestre "det umulige"!

OPERASJON ARKTIS regisseres av Grethe Bøe-Waal, som tidligere har laget "Titanics Ti liv", kåret til Beste Barnefilm ved en rekke filmfestivaler verden rundt, bl.a de prestisjetunge Cinekid og Chicago International Film Festival. Bøe-Waal står i tillegg bak en rekke TV-, reklame- og informasjonsfilmer, og har også regissert tv-serien HJERTERÅTT for NRK sammen med Nils Gaup.

Det er produksjonsselskapet Filmkameratene v/ John M. Jacobsen og Marcus Brodersen som produserer filmen som spilles inn i Oslo, Bodø og på Svalbard. Filmkameratene står mange norske publikumssuksesser, som bl.a VEIVISEREN, JAKTEN PÅ NYRESTEINEN, IZZAT, BARE SKYER BEVEGER STJERNENE, MAX MANUS og TROLLJEGEREN.