Jakob Oftebro og Kristofer Hivju i Birkebeinerne

Birkebeinerne

12 år
1 t. 39 min.
Action / Eventyr / Drama / Familiefilm / Spenning / Biografi
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Birkebeinerne'

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Birkebeinerne
Premiere: 12.02.2016
Sjanger: Action / Eventyr / Drama / Familiefilm / Spenning / Biografi
Regi: Nils Gaup
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år
Denne filmen inneholder flere voldsinnslag og kampscener. Da disse foregår i en historisk ramme, får filmen 12-årsgrense.
Språk: norsk
Produksjonsår: 2015
Distributør: Nordisk Film Distribusjon

Året er 1204. Norge herjes av borgerkrig. På den ene siden står Birkebeinerne, fattige folk som har fått navnet sitt fordi de surrer bjørkenever rundt beina for å holde varmen. Erkefienden er Baglerne, støttet av danskene og den rike pavekirken. Med våpen i hånd regjerer de Østlandet.

Når Birkebeinerkongen Håkon Sverresson dør på mystisk vis, tror alle at blodlinjene i kongsætten er brutt, og at ingen arving finnes. Det viser seg derimot at kongen har fått en uekte sønn med frillen - Inga fra Varteig. Barnet, kalt Håkon etter sin far, voktes i dyp hemmelighet midt i baglernes område. For å redde ham fra den sikre død må Birkebeinerne frakte gutten til Nidaros. De to Birkebeinerne som blir betrodd kongesønnens liv, er Torstein Skevla og Skjervald Skrukka, som er Birkebeinernes beste skiløpere.
Dermed starter en livsfarlig, iskald og dramatisk flukt på ski over fjellet. En flukt som vil forandre Norges historie for alltid.

Jakob Oftebro og Kristofer Hivju spiller Torstein og Skjervald, og har med seg et stjernelag av skuespillere; Pål Sverre Hagen, Thorbjørn Harr, Nikolaj Lie Kaas, Søren Pilmark, Bjørn Sundquist, Benjamin Helstad, Ane Ulimoen Øverli, Fridtjov Såheim, Stig Henrik Hoff og Thea Sofie Loch Næss.

Birkebeinerne er regissert av Nils Gaup. Med filmen Veiviseren er han en av få norske regissører som har blitt nominert til Oscar. Han har også regissert publikumssuksesser som Reisen til Julestjernen, Hodet over vannet, Håkon Håkonsen og Kautokeino-opprøret.

Annonse

Se hvor du kan streame filmer og serier

Annonse
Annonse