Atle Antonsen og Ine Jansen i Norske byggeklosser

Norske byggeklosser

12 år
1 t. 39 min.
Komedie
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Norske byggeklosser'

Hvorfor valgte Kinoklubben denne filmen?

Endelig kan vi presentere en norsk, herlig komedie i Kinoklubben. Filmen er en modernisert versjon av klassikeren fra 1972 der Rolv Wesenlund spiller 8 roller, og her møter vi et stjernelag av våre aller beste komiske talenter. Les mer

Cecilie Aas
Cecilie Aas Markedssjef i Ymer Media AS

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Norske byggeklosser
Premiere: 21.02.2018
Sjanger: Komedie
Manus: Atle Antonsen
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år
Denne komedien inneholder enkelte seksuelle skildringer som gjør at den får 12-årsgrense.
Språk: norsk
Distributør: Nordisk Film Distribusjon

Merete og Jens (Ine Jansen og Anders Baasmo Christiansen), et par i tredveårene, har endelig hellet med seg når de helt uventet arver et hus. Etter altfor mange år i sokkelleiligheten i boligen til Jens' temmelig eksentriske mor (Anne Marit Jacobsen), er de overmodne for noe helt eget.
Nå har de sjansen til å få det de drømmer om: Et hus med hage før de får barn. De må nok pusse opp litt, men hvor vanskelig kan dét være, liksom?
Men, som mange par har oppdaget før dem: Det er mange potensielle feller når man skal skape sitt eget hjem - særlig når paret selv ikke har nevneverdige praktiske evner selv, og må stole blindt på "ekspertisen".

Problemene hoper seg kjapt opp i møtet med systemet og folkene som representerer det (og som alle spilles av Atle Antonsen): Den korrupte saksbehandleren hos Plan- og bygg, de østeuropeiske arbeiderne som er mer opptatt av dofasiliteter enn snekkerarbeid, den alternative øko-arkitekten og petimeteret på gjenbruksstasjonen, for å nevne noen.

Når paret også må håndtere den stadig mer maniske svigermora, som lider av en uforklarlig lyst til å brenne ting, blir det fort mer enn de klarer å håndtere.

For jakten på "det perfekte liv" kan fort true lysten til å ha noe liv sammen i det hele tatt.

Oppussingskomedien "Norske Byggeklosser" er en ny norsk komedie inspirert av den norske klassikeren fra 1972, om alle situasjonene som oppstår når evner og omstendigheter ikke nødvendigvis matcher ambisjonene.