Ut og stjæle hester

Ut og stjæle hester

12 år
2 t. 3 min.
Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Ut og stjæle hester'

Hvorfor valgte Kinoklubben denne filmen?

Regissør Hans Petter Moland har på mesterlig vis fanget tonen og stemningen i den kjente romanen til Per Petterson. Les mer

Guttorm Petterson
Guttorm Petterson Administrerende direktør i Film & Kino

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Ut og stjæle hester
Premiere: 08.03.2019
Sjanger: Drama
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år
Filmen har partier med intens og utrygg stemning, og inneholder skildringer av flere dramatiske ulykker og et drap. Den får derfor 12-årsgrense.
Språk: norsk, svensk
Distributør: Nordisk Film Distribusjon

Året er 1999.
Trond er 67 år gammel, og har flyttet til en øde plass. Når høsten nærmer seg vinter gleder han seg til Nyttårsaften 2000, som han skal feire helt alene.
Han oppdager en nabo, en mann han kjente sommeren 1948. Den sommeren faren forberedte han på det store sviket. Men også den sommeren Trond ble voksen og kjente på lukten av en kvinne han ønsket å være nær; den samme kvinnen faren ønsket å dele livet sitt med.

«Ut og stjæle hester» er basert på Per Pettersons internasjonale bestselger fra 2003, som har toppet bestselgerlistene i Norge, vunnet en rekke internasjonale litteraturpriser og er oversatt til over 50 språk.
Filmen er regissert av Hans Petter Moland, og i hovedrollene finner vi Stellan Skarsgård, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Bjørn Floberg og Danica Curcic.