Green Book

Green Book

9 år
2 t. 9 min.
Drama / Komedie / Biografi
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Green Book'

Hvorfor valgte Kinoklubben denne filmen?

Sjelden har vel ordet sjarmbombe passet bedre for å beskrive en film! Les mer

Cecilie Aas
Cecilie Aas Markedssjef i Ymer Media AS

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Green Book
Premiere: 01.02.2019
Sjanger: Drama / Komedie / Biografi
Manus: Peter Farrelly, Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie
Nasjonalitet: USA
Aldersgrense med begrunnelse: 9 år
Enkelte scener med kortvarig voldsinnslag og trusler gjør at denne filmen får 9- årsgrense.
Språk: Engelsk
Distributør: Nordisk Film Distribusjon

Vinner av 3 Oscar: beste film, beste manus og beste bi-rolle. Vinner av 3 Golden Globes: beste film (komedie/musikal), beste manus og beste bi-rolle.

En italiensk-amerikansk dørvakt får jobb som sjåfør for en afro-amerikansk klassisk pianist og sammen drar de på turné gjennom sørstatene i Amerika. Dette er en varm og morsom film, inspirert av en sann historie om et unikt vennskap.

Året er 1962, når nattklubbverten/utkasteren Anthony "Tony Lip" Vallelonga plutselig står uten jobb. Han blir tilbudt et uvanlig oppdrag hvor han skal kjøre musikeren Dr. Don Shirley på en to måneders turné gjennom de dypeste amerikanske sørstatene. Tony blir så overrasket over at doktoren er afroamerikaner og ikke det han mener er en vanlig doktor, at han først er skeptisk til å ta jobben, men lønnen er for god til å takke nei. Dr Shirley er en høyt utdannet, sofistikert kunstner som snakker flere språk, har tre doktorgrader og er en bejublet musiker, mens Tony er en familiekjær, italienskættet mann fra gata med en tendens til å havne i bråk og med en forkjærlighet for rock'n roll og fritert kylling. Tony blir sjokkert vitne til virkeligheten for svarte amerikanere i de segregerte sørstatene, og han forstår snart at det var hans fortid som brutal utkaster som gjorte at han ble tilbudt jobben. Don gjengjelder lojaliteten gjennom å hjelpe den ikke akkurat skrivesterke Tony med sine daglige kjærlighetsbrev til sin kone hjemme i Brooklyn. De to kunne ikke vært mer forskjellig, og det tar sin tid før de finner felles grunn i at begge blir uglesett av verden rundt seg. Slik starter et gryende, men forsiktig vennskap.

Se bildeserie