Ponyo på klippen ved havet

Ponyo på klippen ved havet

7 år
1 t. 41 min.
Eventyr / Animasjon / Familiefilm
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Ponyo på klippen ved havet'

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Ponyo på klippen ved havet
Premiere: 28.08.2009
Originaltittel: Gake no ue no Ponyo
Sjanger: Eventyr / Animasjon / Familiefilm
Manus: Hayao Miyazaki
Nasjonalitet: Japan
Aldersgrense med begrunnelse: 7 år
Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener som kan virke skremmende på de aller yngste. Filmen får derfor 7-årsgrense.
Språk: Norsk dubbing
Produksjonsår: 2008
Distributør: Oro Film

En herlig familiefilm om den lille gullfiskprinsessen Ponyo, og hennes ønske og drøm om å bli menneske.

Ponyo på klippen ved havet er Hayao Miyazakis egen tolkning av H.C. Andersens Den lille havfruen. Filmen handler om en ung gutt som blir venn med en merkelig seende gullfisk som han kaller Ponyo. Hennes største ønske er å leve blant menneskene med den gutten hun elsker.

Den lille gutten tar henne med til pleiehjemmet der søsteren hans blir tatt vare på av noen snille gamle damer, og de blir alle like forskrekket da de hører Ponyo snakke og forteller de alle hvor mye hun liker den lille gutten. Dessverre skaper Ponyos avgjørelse om å gi opp et liv under havets overflate en sprekk i en eldgammel forbannelse, og plasserer verdenen i fare. Sammen må Ponyo og gutten gjøre det rette.

Oscarbelønnede Hayao Miyazakis er den store mesteren innen animasjon, og Ponyo on the Cliff by the Sea er hans niende film for Studio Ghibli, og han har i denne filmen valgt å gå bort fra data-animasjon og tilbake til tegnebrettet.

I stil og tone er filmen om Ponyo ganske lik den populære Min nabo Totoro som mange norske barn har trykket til sitt bryst. Det er flotte tegninger, magiske underjordiske landskap, og ikke minst de enkle men alltid så sjarmerende og tidløse historiene som har gledet både små og store i mange år.

Annonse

Se hvor du kan streame filmer og serier

Annonse
Annonse