Kristoffer Joner i vannet

Krigsseileren

12 år
2 t. 32 min.
Krigsfilm / Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Annonse
Plakat for 'Krigsseileren'

Hvorfor valgte Kinoklubben denne filmen?

«Krigsseileren» er en norsk storfilm om de glemte krigsheltene, nemlig de over 30.000 norske sjøfolkene som ble beordret til å seile i fronten av krigen – i sivil og uten våpen. Filmen forteller historien på en personlig og nær, men samtidig brutal måte. Les mer

Elisabeth Brinch
Elisabeth Brinch Leder i Filmweb Kinoklubb

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Krigsseileren
Premiere: 23.09.2022
Sjanger: Krigsfilm / Drama
Manus: Gunnar Vikene
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år
Denne filmen inneholder flere skildringer av lik og en noe nærgående skildring av et drap. Filmen inneholder også en lengre skildring av et mindreårig offer som lider. Da filmen ellers har et dempet uttrykk og omhandler en viktig del av norsk krigshistorie, anses filmen å ikke være skadelig for barn fra 12 år.
Språk: Norsk
Produksjonsår: 2022
Distributør: Ymer Media

KRIGSSEILEREN er et storslått drama som forteller historien om de over 30.000 norske krigsseilerne og deres familiers skjebne under og etter andre verdenskrig.

Vi følger sjømannen Alfred, gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land.

Alfred og Sigbjørn kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet som er lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem.

Men hvordan fortsetter man livet og relasjoner når man har vært adskilt i mange dramatiske krigsår? Kan sårene leges og gro?

REGISSØR OG MANUSFORFATTER GUNNAR VIKENE OM FILMEN: "KRIGSSEILEREN er laget for å gi nærhet til krigsseilernes innsats og hvilket offer de og deres familier gjorde under andre verdenskrig. Det er nødvendig for å sette i perspektiv den uretten krigsseilerne ble utsatt for etter krigen."

Se bildeserie