Josef (Jonatan Bökman) og Erik (Mikael Persbrandt) i Hypnotisøren

Hypnotisøren

15 år
2 t. 1 min.
Krim / Thriller
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Hypnotisøren'

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Hypnotisøren
Premiere: 05.10.2012
Originaltittel: Hypnotisören
Sjanger: Krim / Thriller
Nasjonalitet: Sverige
Aldersgrense med begrunnelse: 15 år
Angstskapende scener og enkelte nærgående voldsskildringer gjør at denne filmen får 15 årsgrense.
Språk: Svensk
Produksjonsår: 2012
Distributør: SF Norge

Den svenske krim-thrilleren "Hypnotisøren" er bygget på en av de aller største svenske boksuksessene etter Millennium-trilogien, og er valgt ut som årets Oscar-kandidat fra Sverige.

Kriminaletterforsker Joona Linna (Tobias Zilliacus) sitter på et vitne som på mirakuløst sett overlevde den grusomme nedslaktingen av en familie i ett rekkehus utenfor Stockholm. Vitnet, familiens 15-årige sønn svever mellom liv og død, og kan ikke avhøres med vanlige metoder.

Samtidig er familiens eldste datter sporløst forsvunnet. Trolig er noen ute etter å utrydde hele familien, og Joona Linna frykter at datteren bli morderens neste offer. I sin kamp mot klokken overtaler Linna den omstridte hypnotisøren Erik Bark (Mikael Persbrandt) til å forsøke å nå frem til det overlevende vitnet gjennom hypnose. Når Erik sier ja bryter han sitt gamle løfte om aldri mer å hypnotisere, og en livsfarlig reise inn i underbevissthetens bunnløse mørke er ved sin start.

"Hypnotisøren" er basert på Lars Keplers bestselgende debutroman fra 2009. Senere ble det kjent at Kepler var et psevdonym for forfatterparet Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril. For regien står Lasse Hallström, en av få svenske regissører som har oppnådd internasjonal anerkjennelse. Gjennombruddet kom med magiske og Oscar-nominerte "Mitt liv som hund" før han etablerte seg i USA med filmer som "Hva er det med Gilbert Grape", Siderhusreglene"og "Sjokolade". "Hypnotisøren" er valgt ut som Sveriges kandidat til Oscar-utdelingen i 2013.

Annonse

Se hvor du kan streame filmer og serier

Annonse
Annonse