Mangler plakat

21 Gram

15 år
2 t. 5 min.
Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for '21 Gram'

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt 21 Gram
Premiere: 05.03.2004
Originaltittel: 21 Grams
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: USA
Aldersgrense med begrunnelse: 15 år
Denne alvorlige og dystre filmen skildrer blant annet selvmordsforsøk og viser blodige bilder fra et skudd-drama. Filmen får derfor 15-års grense.
Språk: Amerikansk
Produksjonsår: 2003

Tre personer som ikke kjenner hverandre lærer hvor kort veien kan være mellom livslykke og dødsangst. Historiene deres veves tilfeldig i hverandre. Hvis alle tre skal forandre sine liv, får det opprivende konsekvenser for de andre.

Matematikkprofessor Paul Rivers vet hvor lite som skal til for å ødelegge likevekten. Han vet det plagsomt godt, nå som et sviktende hjerte har startet å telle ned til den siste dagen. Mens han venter på en hjertetransplantasjon, håper kona Mary å bli gravid før Paul eventuelt dør.
Cristina Peck har lagt bak seg en vill ungdomstid. Hun er lykkelig gift og elsker de to småjentene sine. Familielivet hennes utstråler glede og livsmot.
Lengre ned på den sosiale rangstigen står eks-fangen Jack Jordan og hans familie. Jacks liv er nøkternt og vanskelig, men han har funnet ny styrke i troen på Kristus.
Disse tre umake personene blir slynget inn i samme bane idet en brutal ulykke krever flere liv. Paul må konfrontere sin egen dødelighet. Cristina må utføre drastiske handlinger for å fri seg fra sin egen sorg. Jack må ta et oppgjør med sin egen tro. Hva de enn kommer fram til, vil det sette varige spor i de andre. Felles for alle tre er viljen til å leve og troen på å strekke ut ei hånd. Spørsmålet blir om det er nok

Alejandro González Iñárritu
(regi)
Hans debutfilm var en blodig knyttneve som gjorde kritikere og publikum omtumlet. "Elskede kjøtere" (2000), en rått montert og fortalt historie fra Mexico City, ble nominert til en Oscar-pris for beste utenlandske film, og Alejandro González Iñárritu ble tynget ned i utmerkelser verden over. Året etter ble fascinasjonen for biler brukt til å lage kortfilmen "The Hire: Powder Keg", som inngår i en serie for BMW. Han var også en av regissørene som bidro i prosjektet "11. september", en kortfilmsamling om terroraksjonen i USA. Også Sean Penn stilte seg bak kameraet i dette prosjektet.

Sean Penn
(Paul Rivers)
Sean Penn regnes som en av de beste skuespillerne i sin generasjon, med Oscar-nominerte prestasjoner i Jessie Nelsons "I Am Sam" (2001), Woody Allens "Tekkelig og tarvelig" (1999) og Tim Robbins' "Dead Man Walking" (1995). Han ble også kåret til beste mannlige skuespiller under Cannesfestivalen i 1997 for "She's So Lovely" (1997). Penn er ellers kjent for intense prestasjoner i blant annet "De kalte oss helter" (1989), "Helvetes forgård" (1990), "Carlito's Way" (1993), "U Turn" (1997), "Spillet" (1997) og "Den tynne røde linjen" (1998). Til tross for suksessene foran kameraet har Penn hatt større dragning mot regi, og han har signert personlige filmer som "The Indian Runner" (1991) og "The Crossing Guard" (1995). I 2001 lagde han den stemningsmettede thrilleren "Mistanken", med Jack Nicholson i en kritikerrost hovedrolle.

Benicio Del Toro
(Jack Jordan)
Som hederlig politimann i Steven Soderberghs narkothriller "Traffic" (2000) kunne Benicio Del Toro motta sin første Oscar-statuett - for beste mannlige birolle. Tolkningen ble også belønnet med den engelske BAFTA-prisen for beste mannlige birolle og med Sølvbjørnen i Berlin for beste mannlige hovedrolle. Skuespilleren som er født i Puerto Rico og oppvokst i Pennsylvania har vært en stigende stjerne siden rollen som den mumlende tyven Fenster i Bryan Singers "De mistenkte" (1995). Del Toro er også kjent for Terry Gilliams "Frykt og avsky i Las Vegas" (1998) og Sean Penns "Mistanken" (2001).

Naomi Watts
(Cristina Peck)
Naomi Watts filmdebuterte allerede i 1986, men gjennombruddet kom først i 2001 - og da med ettertrykk. Hovedrollen i David Lynch' mystiske "Mulholland Drive" høstet sterke kritikker og førte til en rekke nominasjoner og priser. Grøsseren "The Ring" (2002) understreket hvilket register Watts har å spille på. Hun er sist sett i James Ivorys "Le Divorce" (2003).