Mangler plakat

Lady in the Water

11 år
1 t. 50 min.
Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Lady in the Water'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Lady in the Water
Premiere: 08.09.2006
Skuespillere: Bryce Dallas Howard
Sjanger: Drama
Manus: M. Night Shyamalan
Nasjonalitet: USA
Aldersgrense med begrunnelse: 11 år
Dette dramaet handler om en badenymfe som blir forhindret fra å dra tilbake til sin egen verden av et ulvelignende vesen. Filmen har en gåtefull stemning, og inneholder noen få skrekkeffekter som kan virke urovekkende på barn. Filmen får derfor 11-årsgrense.
Språk: Amerikansk
Produksjonsår: 2006
Distributør: Norsk Filmdistribusjon

Vaktmesteren Cleveland Heep har sett seg lei på at noen bruker bassenget i bygården ulovlig. En kveld oppdager han hvem den ukjente badegjesten er. Det skal bli starten på et nytt liv for desillusjonerte Cleveland og flere andre beboere i bygården.

Cleveland Heep har i det stille prøvd å forsvinne blant utbrente lyspærer og knuste vinduer i bygården Cove. Han vil bare leve med rutinene og legge en personlig tragedie bak seg.
En kveld forandres livet hans.
Cleveland oppdager hvem som har brukt bassenget etter stengetid. Story er en blek og redd badenymfe som bor i gangene under svømmebassenget. Cleveland finner ut at Story faktisk er en "narf", en nymfelignende skikkelse fra en godnatthistorie. Hun blir angivelig forfulgt av onde vesener som vil hindre henne i å reise fra vår verden tilbake til sin egen. Storys unike, sanselige evner gjør at hun kan avdekke skjebnen til de andre som bor i gården, og deres fremtid er direkte knyttet til hennes. De må samarbeide for å knekke en rekke koder som kan åpne hennes vei til friheten. Men døren av muligheter for Story vil snart stenges, og beboerne risikerer livet for å hjelpe henne. Cleveland må konfrontere demonene som har fulgt ham til Cove, og de andre beboerne må ta i bruk spesielle krefter Story har utløst i dem. De må lykkes med det modige og farlige oppdraget: å redde Storys verden - og sin egen...

Regissørens godnatthistorie
"Lady in the Water" startet på sengekanten til regissør M. Night Shyamalans to døtre. Han har for vane å dikte egne historier, og en kveld stilte han følgende spørsmål til de to jentene: "Vet dere at noen bor under bassenget?" Dermed startet han å fortelle et eventyr som pågikk i dager og uker.
"Det utviklet seg til en slags reise. Det var noe i kjernen av denne historien som gjorde at jeg ville fortelle den hver kveld og holde det gående. Etter at historien var slutt, fortsatte døtrene mine og jeg å diskutere historien og hva som hendte med figurene. Den hadde appell til oss på en uvanlig måte," sier Shyamalan.
Han fikk ideen om å lage "Lady in the Water" omtrent samtidig med "The Village", men spørsmålene han grublet over på denne tiden gjorde det naturlig å lage "The Village" først.
"Jeg var ikke klar for å komme med en så optimistisk erklæring. Nå føler jeg meg inspirert og håpefull, og 'Lady in the Water' er en avspeiling av den stemningen."

M. Night Shyamalan
(regi, manus)
Indiskfødte M. Night Shyamalan ble Oscar-nominert for Beste regi og Beste originalmanus med sin kritikerroste spøkelseshistorie "Den sjette sansen" (1999). Kritikerne roste Shyamalans fortellertalent og registil, og flere trakk paralleller til Alfred Hitchcock. Den overraskende vendingen på slutten skulle bli et særmerke for regissøren. Også neste film, "Unbreakable" (2000), hadde en lavmælt Bruce Willis i hovedrollen. "Signs" (2002) fortsatte å tematisere tvil og tro, med Mel Gibson og Joaquin Phoenix i ledende roller. William Hurt førte an i "The Village" (2004), om et lite samfunn som tilsynelatende har en truende ytre fiende.

Paul Giamatti
(Cleveland Heep)
Paul Giamatti har tolket sterke biroller i mange år, men det var først med det Oscar-vinnende rødvinsdramaet "Sideways" et større publikum fikk anledning til å se ham lede en film. Giamatti ble nominert til Oscar-pris for Beste mannlige birolle året etter, med "Cinderella Man", et boksedrama signert Ron Howard. Giamatti er også kjent fra "Man on the Moon" (1999), "Storytelling" (2001) og "American Splendor" (2003).

Bryce Dallas Howard
(Story)
Datteren til den profilerte regissøren Ron Howard ble lagt merke til i M. Night Shyamalans "The Village" (2004), som den følsomme og blinde Ivy. Hun hadde den kvinnelige hovedrollen i Lars von Triers "Manderlay" (2005), oppfølgeren til omstridte "Dogville".