Bak sløret Bak sløret - Norsk plakat

Bak sløret

9 år
1 t. 27 min.
Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Annonse
Plakat for 'Bak sløret'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Bak sløret
Premiere: 25.12.2022
Originaltittel: Sonne
Sjanger: Drama
Manus: Kurdwin Ayub
Nasjonalitet: Østerrike
Aldersgrense med begrunnelse: 9 år
Denne filmen inneholder én dramatisk scene med et dyr som lider og dør, og enkelte scener med krangling i familierelasjoner. Den får derfor aldersgrense 9 år.
Språk: Tysk, Kurdisk
Produksjonsår: 2022
Distributør: Tour de Force

Når en video av venninnene Yesmin, Bella og Nati som mimer til R.E.M.s «Losing My Religion» iført hijab går viralt på sosiale medier, lar ikke reaksjonene vente på seg. Den prisbelønte BAK SLØRET er et forfriskende nyansert drama om tenåringsjenter i hijab, muslimske fedre og unge menneskers forhold til sosiale medier.

En dag bestemmer venninnene Yesmin, Bella og Nati seg for å kle seg opp i hijab og spille inn en video der de mimer til R.E.M.s «Losing My Religion». Videoen går viralt, og reaksjonene er delte. Moren til Yasmin er sint fordi jentene lånte klærne hennes uten lov, faren synes det er gøy at venninnene får oppmerksomhet i media, og går inn i rollen som sjåfør og manager, mens andre i Wiens kurdiske miljø mener at filmen er en fornærmelse mot islam. I sentrum av det hele står Yesmin, som slites mellom lojalitet til ulike personer og sine egne motstridende følelser.

Kurdwin Ayubs første spillefilm er et forfriskende nyansert drama som bryter med stereotypiske narrativer om muslimske jenter og strenge fedre. Filmen er også en sjeldent treffsikker skildring av den rollen sosiale medier spiller i livene våre i dag, og hvordan unge mennesker kontinuerlig navigerer mellom ulike verdener og kommunikasjonsformer. BAK SLØRET er produsert av BIFF-favoritten Ulrich Seidl (SAFARI, BIFF 2016), og ble belønnet med prisen for beste debutfilm under filmfestivalen i Berlin i vinter.

Se bildeserie
Annonse

Se hvor du kan streame filmer og serier

Annonse
Annonse