Alt det jeg er

Alt det jeg er

Tillatt for alle
1 t. 15 min.
Dokumentar
Du må velge kinosted for å se visninger.
Annonse
Plakat for 'Alt det jeg er'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Alt det jeg er
Premiere: 06.03.2020
Sjanger: Dokumentar
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: Tillatt for alle
Denne dokumentarfilmen handler om ettervirkningene av seksuelle overgrep. Da dette fremstilles på en måte som antas ikke å være skadelig for barn, får filmen aldersgrense tillatt for alle.
Språk: Norsk
Produksjonsår: 2020
Distributør: Uavhengig distribusjon

Fra hun var seks til hun var tolv ble Emilie seksuelt misbrukt av stefaren sin. Forholdet ble anmeldt, stefaren ble dømt til fengsel, og Emilie ble tatt hånd om av barnevernet i fem år. Dokumentarfilmen ALT DET JEG ER følger Emilie fra hun er 18 til hun er 20, og skildrer hvordan overgrepene preger livet hennes i dag. Hun lider av posttraumatisk stress, og må leve med risikoen for å bli retraumatisert av å treffe stefaren på gaten. Emilie har et stort behov for å fortelle sin historie – både for å slippe å være alene med en skam som ikke er hennes å bære, og for å hjelpe andre i samme situasjon – men samfunnet er ikke i stand til å ta imot henne på den måten hun trenger.

ALT DET JEG ER fikk et kort liv på kino takket være koronapandemien, men en viktig film som dette fortjener å bli sett og diskutert så bredt som mulig. Dette er en kritisk og sterk dokumentar som gyver løs på de sosiale tabuene rundt seksuelle overgrep, og legger til rette for en mer åpen og konstruktiv offentlig samtale – på de utsattes premisser.

---

Between the age of six and twelve, Emilie was sexually abused by her stepfather. ALL THAT I AM documents her life as a young adult attempting to return to a society which is better equipped to reintegrate abusers than to take care of their victims. Using the story of this very brave woman as a springboard, the film takes aim at dismantling the social taboos that surround sexual abuse, and lay the groundwork for a more constructive and inclusive dialogue – on the victims’ terms.

Annonse

Se hvor du kan streame filmer og serier

Annonse
Annonse