Mangler plakat

Shutter Island

15 år
2 t. 19 min.
Drama / Thriller
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Shutter Island'

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Shutter Island
Premiere: 19.02.2010
Sjanger: Drama / Thriller
Nasjonalitet: USA
Aldersgrense med begrunnelse: 15 år
Utrygg stemning og nærgående skildringer av barnelik og drap gjør at denne filmen får 15-årsgrense.
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 2009
Distributør: United International Pictures

Den Oscar-vinnende regissøren Martin Scorsese presenterer en film basert på en roman av Dennis Lehane. Shutter Island forteller historien om hjemsøkte mysterier og psykologisk spenning i et sykehus for sinnssyke kriminelle på en festningslignende øy.

Året er 1954, den kalde krigen er på det kaldeste, da U.S. Marshal Teddy Daniels (tre ganger Oscar-nominerte Leonardo DiCaprio) og hans nye partner Chuck Aule (Mark Ruffalo) blir sendt til Shutter Island for å etterforske en forvinningssak. En briljant morderske som var stengt inne i et lukket rom i det ugjennomtrengelige Ashecliffe Hospital, har forsvunnet i løse luften. De ankommer den avsidesliggende forblåste øya og er nå omringet av granskende psykologer og livsfarlige psykiatriske pasienter. Den nifse og ustabile stemning gir hint om at ikke alt er som det skal.
Mens en orkan hamrer nådeløst ned på dem, glir etterforskningen raskt fremover. Men etter hvert som stormen øker, blir mistankene og mysteriene større og mer skremmende enn de forrige. Det dukker opp hint og rykter om mørke konspirasjoner, dystre medisinske eksperimenter, undertrykkende hjernekontroll, hemmelige avdelinger og hint om noe overnaturlig - men kun med svevende beviser. Mens Teddy beveger seg i skyggene av sykehuset blir han hjemsøkt av dets unnvikende innsatte og de like geniale ansattes ukjente agenda. Han begynner å skjønne at jo dypere han tar etterforskningen, jo mer blir han tvunget til å konfrontere noen av hans dypeste og største redsler. Han innser også at han kanskje aldri kommer til å forlate øya i live.

Leonardo DiCaprio (Teddy Daniels) er en prisvinnende skuespiller og nominert tre ganger til en Oscar. Han fikk sist en nominasjon til en Golden Globe i 2009 for sin rolle som Frank Wheeler i Revolutionary Road.
Han fikk sin seneste Oscar-nominasjon i 2007 for sin innsats i Blood Diamond, og samtidig fikk han en Golden Globe, Critics' Choice og Screen Actors Guild (SAG) for samme film. Samme år fikk DiCaprio en Golden Globe, BAFTA, Critics' Choice og en SAG nominasjon for sin rolle i den Oscar-vinnende filmen The Departed. Dette var den tredje gangen han jobbet med regissør Martin Scorsese.
Han har tidligere fått en Oscar-nominasjon for sin innsats i The Aviator hvor DiCaprio spilte Howard Huges. Denne rollen gav ham også en Golden Globe i tillegg til Critics Choice og BAFTA nominasjoner. I det siste året har DiCaprio også spilt hovedrollen i Ridley Scott's Body of Lies.
Født i Hollywood, California, startet DiCaprio som skuespillere allerede i en alder av 14 år. Hans gjennombruddsrolle i en spillefilm kom i 1993 da regissør Micheal Caton-Jones gav ham rollen som Tobias Wolff i det selvbiografiske dramaet This Boy's Life hvor DiCaprio spilte med Robert De Niro og Ellen Barkin. Samme år hadde DiCaprio hovedrollen sammen med Johnny Depp i Lasse Hallströms What's Eating Gilbert Grape. Denne filmen gav DiCaprio de første Oscar- og Golden Globe-nominasjonene for sin tolkning av den mentalt handikappede unge gutten.
I 1995 spilte DiCaprio hovedrollene i tre veldig forskjellige filmer. Den første var i Sam Raimis western The Quick and the Dead med Sharon Stone, Gene Hackman og Russell Crowe. Han fikk også anerkjennelse for sin rolle som den narkomane Jim Carroll i det opprivende dramaet The Basketball Diaries, og for hans tolkning av den forstyrrete sterkt seksuelle poeten Arthur Rimbaud i Agnieszka Hollands Total Eclipse. Samme år spilte DiCaprio hovedrollen i Baz Luhrmanns moderne versjon av William Shakespears Romeo + Juliet. For denne filmen fikk han en pris på Berlin internasjonale film festivel. I tillegg er han med i stjerne ensemblet i Marvin's Room.
I 1997 spilte DiCaprio hovedrollen i suksessfilmen Titanic hvor han også fikk en Golden Globe nominasjon. Denne filmen slo alle inntjeningsrekorder på vei til å vinne hele 11 Oscar-statuetter og er fortsatt den filmen med høyes inntjening gjennom tidene. Hans andre filmer inkluderer blant annet The Man in the Iron Mask, The Beach, Celebrity, Catch Me If You Can og Gangs of New York som var hans først film med regissøren Martin Scorsese.
I tillegg til sin karriere som skuespiller er DiCaprio også kjent for sin dedikasjon for miljøvern på et globalt plan. Ved å lansere Leonardo DiCaprio Foundation i 1998 og senere LeonardoDiCaprio.org har han samarbeidet med andre organisasjoner for å øke oppmerksomheten rundt miljøvern. Hans organisasjon har lagt mest vekt på globaloppvarming, alternative og fornybare energikiler samt bevaring av jordens biologiske mangfold.

Mark Ruffalo (Chuck Aule) spilte nylig hovedrollen i Where the Wild Things Are og i The Brothers Bloom.
I 2008 kunne vi se Ruffalo i Blindness. Denne filmen var basert på en bok av Nobelprisvinner José Saramago som følger en pest som forårsaker blindhet hos alle i en anonym by. Blindness ble vist på Cannes Internasjonale Filmfestival og Toronto Internasjonale Filmfestival.
I 2007 kunne vi se Ruffalo i Reservation Road. Denne filmen ble vist på Toronto Internasjonale Filmfestival i 2007. Samme år spilte Ruffalo i Zodiac mot Jake Gyllenhaal og Robert Downey Jr. Han spilte rollen som detektiven Dave Toschi som har dedisert sin karriere til å spore opp The Zodiac Killer.
I tillegg har Ruffalo spilt hovedroller i All the King's Men, Just Like Heaven, Collateral, We Don't Live Here Anymore, 13 Going on 30, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, In the Cut og My Life Without Me.
Ruffalo fikk ros fra kritikerne i 2000 for hans rolle i You Can Count on Me. For denne opptreden fikk han en pris på Montreal Film Festival i 2000. Filmen produsert av Martin Scorsese vant den ettertraktede Grand Jury Prize og Waldo Salt Screenwriting Award på Sundance Filmfestival i 2000.
Ruffalo har også hatt roller i filmer som What Doesn't Kill You, The Last Castle, Windtalkers, Committed; Ride With the Devil, 54, Safe Men, The Last Big Thing, A Fish in the Bathtub og Life/Drawing.
Etter å ha studert med Joanne Lindville på det anerkjente Stella Adler Conservatory gjorde Ruffalo sin teaterdebut i stykket Avenue A på The Cast Theater. Ruffalo fortsatte sitt samarbeid med The Cast Theater hvor han opptrådte i flere av Justin Tanners prisvinnende stykker, inkludert Still Life with Vacuum Salesman og Tent Show.
Han er også en skribent, regissør og produsent. Ruffalo var med å skrive manus for den uavhengige filmen The Destiny of Marty Fine. I tillegg har han regissert flere teaterstykker og enakterstykker. I 2000 regisserte han Timothy McNeils originalstykke Margaret som ble satt opp på Hudson Backstage Theatre i Los Angeles.
Ruffalo bor i Los Angeles.

Martin Scorsese (Regissør/Produsent) ble født i 1942 i New York City og vokste opp i sentrum av nabolaget kalt Little Italy. Hans hjemlige trakter gav ham senere inspirasjon til flere av hans filmer. Scorsese tok en Bachelor grad i Film Communication i 1964 etterfulgt av en Mastergrad innen samme felt i 1966 på New York University's School of Film. I løpet av denne tiden laget han flere prisvinnende kortfilmer inkludert, The Big Shave. I 1968 regisserte Scorsese sin første spillefilm, Who's That Knocking at My Door. Han jobbet som assisterende regissør og redaktør på dokumentaren Woodstock i 1970 og fikk mye anerkjennelse fra kritikere og publikum for sin film fra 1973, Mean Street.
I 1976 ble Scorseses Taxi Driver belønnet med Palme d'Or på Cannes Filmfestival. Han fulgte opp med New York, New York i 1977, The Last Waltz i 1978 og Raging Bull i 1980, en film som fikk åtte Oscar-nominasjoner inkludert Beste film og Beste regissør. Scorsese regisserte så blant annet The Color of Money, The Last Temptation of Christ, GoodoFellas, Cape Fear, Casino, Kundun og The Age of Innocence. Hans lange og personlige prosjekt Gangs of New York ble lansert i 2002 og fikk et stort antall priser fra kritikere inkludert en Golden Globe for Beste regissør.
The Aviator ble lansert i desember 2004 og vant fem Oscar-statuetter i tillegg til Golden Globe og BAFTA prisen for Beste film. Scorseses siste spillefilm, The Departed, ble lansert til kritikernes ros i oktober 2006. Denne filmen har fått blant annet Directors Guild of America, Golden Globe, New York Film Critics, National Board fo Review og Critics Choice Awards for Beste regissør. I tillegg fikk den fire Oscar-statuetter inkludert Beste film og Beste regissør.
Shine a Light er Scorseses dokumentar av Rolling Stones på konserter og ble lansert på verdensbasis 4. april 2008.
På Cannes Film Festival i 2007 lanserte Scorsese World Cinema Foundation, en organisasjon dedikert til bevaring og restaurering av neglisjerte filmer fra hele verden. Organisasjonen fokuserer spesielt på de utviklingslandene som mangler finansielle og tekniske ressurser til å gjøre jobben på egenhånd.