a group of people sitting on a bench in the snow

A Happy Day

9 år
1 t. 53 min.
Komedie / Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Annonse
Plakat for 'A Happy Day'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt A Happy Day
Premiere: 20.10.2023
Sjanger: Komedie / Drama
Manus: Hisham Zaman
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: 9 år
Denne filmen har en tematikk og enkelte dramatiske scener som kan virke urovekkende på yngre barn. Den får derfor aldersgrense 9 år
Språk: Norsk
Produksjonsår: 2023
Distributør: Ymer Media

Terningkast 5 - Aftenposten "Ukonvensjonell og forfriskende"
Terningkast 5 - Filmpolitiet "Poetisk komedie med melankolske undertoner"
Terningkast 5 - Cinema "Storslått"
Dag og Tid "Rett og slett litt magisk"

På et asylmottak omringet av vakker, men nådeløs natur i Nord-Norge venter tenåringene Hamid, Aras og Ismail på å bli sendt ut av landet idet de fyller 18 år. Det eneste som bryter monotonien er jevnlige, håpløse rømningsforsøk.
Men når det en dag oppstår søt musikk mellom Hamid og den rebelske nykommeren Aida, blir hverdagen på mottaket snudd på hodet og både rømningsplanene og gruppedynamikken truer med å rakne.

Med sin tredje spillefilm har den kritikerroste og prisvinnende norske filmskaperen Hisham Zaman skapt et særegent univers der norsk flyktningpolitikk møter varm humor og et poetisk filmspråk.
Med unge skuespillere i de ledende rollene, har Zaman laget en morsom, tankevekkende og visuelt storslått film som fanger stillstanden og midlertidigheten som preger hverdagen til unge asylsøkere verden over.

A Happy Day hadde verdenspremiere på den internasjonale filmfestivalen i Toronto i september. Filmen er også i invitert til Chicago Internasjonale Filmfestival 2023 og skal åpne Bergen Internasjonale Filmfestival.