Noah Matthews i Peter Pan & Wendy

Noah er den første skuespilleren med Downs i en stor Disney-rolle

Publisert:

"Det var en fantastisk opplevelse!"

Annonse

Britiske Noah Matthews Matofsky er bare 15 år gammel, men har allerede satt sitt preg på filmhistorien. Som en av karakterene i den etterlengtede storfilmen "Peter Pan & Wendy", er han nemlig den første skuespilleren med Downs syndrom som har kapret en sentral rolle i en Disney-film.

Matofsky skal spille Drømmelands "Lost Boys"-leder Slightly i filmen, som lander på strømmetjenesten Disney+ 28. april.

- Det var en fantastisk opplevelse, forteller det unge stjerneskuddet i et nylig intervju med The Sun.

- Jeg hadde min egen trailer og fikk masse fantastiske venner. Alle sammen fikk lære å fekte med sverd, og jeg elsket det.

Peter Pan & Wendy

NYINNSPPILLING: Noah M. Matofsky (bak til venstre) har en av de større rollene i "Peter Pan & Wendy".

I filmen spiller Matofsky blant annet mot Jude Law (Kaptein Krok), som virkelig imponerte 15-åringen under en av innspillingsdagene.

- En av favorittdagene mine var da Jude hyret inn en iskrem-bil, tok den med på settet og serverte oss iskrem selv.

Skal vi tro The Sun, var briten over middels interessert i "Peter Pan"-universet før han fikk rollen, noe som gjorde replikk-puggingen til en lek.

Annonse

- Jeg hadde masse linjer jeg måtte lære meg veldig fort, men det var bare skikkelig spennende og jeg koste meg med det.

Ifølge skuespillerens mor, sendte sønnen inn en casting-tape som førte til et møte med filmens regissør David Lowery. Lowery og Matofsky skal visstnok ha funnet tonen over en felles fascinasjon for filmen "Fluenes herre".

Les også: Hun spiller Wendy i Disneys Peter Pan - ser du hvem hun er datteren til?

Ever Anderson i Peter Pan & Wendy

SPILLER WENDY: Ever Anderson i "Peter Pan & Wendy".

Siden 2010 har Disney produsert hele 16 live-action-nyinnspillinger basert på studioets animerte klassikere, og utallige flere er på vei. "Peter Pan & Wendy" serverer en ny vri på J.M. Barries berømte roman og animasjonsfilmen fra 1953. I nyinnspillingen får vi, i tillegg til Matofsky og Law, se skuespillere som Alexander Molony (Peter Pan), "nepo-baby" Ever Anderson (Wendy) og Yara Shahidi (Tingeling).

I filmen blir vi kjent med ungjenta Wendy Darling, som nekter å begynne på kostskole. Hun møter Peter Pan, en gutt som nekter å bli voksen. Sammen med brødrene og den vesle feen Tingeling, blir hun med Peter til magiske Drømmeland. Der venter et spennende og livsfarlig eventyr som vil forandre livet hennes for alltid...

"Peter Pan & Wendy" slippes på Disney+ 28. april. Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse