Sound of Freedom

Nå kommer trafficking-thrilleren "Sound of Freedom" på kino i Norge!

Publisert:

Filmen får norgespremiere allerede 27. oktober.

Annonse

Helt siden vi skrev om den kristne actionfilmen "Sound of Freedom" i juli, har vi mottatt enorme mengder henvendelser fra publikum. Det er defintivt mange som har ønket å se filmen på kino i Norge, og nå er bønnene deres hørt. Distributøren Manymore har plukket opp interessen, og lanserer "Sound of Freedom" på norske kinoer allerede 27. oktober.

Filmen, som angivelig er basert på en sann historie, følger CIA-agenten Tim Ballard som begir seg ut på et livsfarlig oppdrag for å redde hundrevis av kidnappede barn fra sex-traffickere. I hovedrollen finner vi Jim Caviezel, som tidligere har spilt Jesus i "The Passion of the Christ". På rollelista står også navn som Mira Sorvino og Bill Camp.

"Sound of Freedom" har tjent over 2,25 milliarder kroner på kino i USA, og blitt en enorm og uventet suksess.

Filmen, spilt inn i 2018, ble i utgangspunktet produsert for 20th Century Fox i Latin-Amerika. Da Disney kjøpte Fox, stanset de lanseringsplanene.Filmskaperne kjøpte dermed rettighetene tilbake fra Disney ved hjelp av folkefinansiering, og filmen ble til slutt lansert av Angel Studios, som spesialiserer seg på filmer for et konservativt kristent publikum.

Annonse

"Pay it forward"

Deler av inntektene og oppmerksomheten rundt filmen skyldes en "pay it forward"-kampanje, der publikum oppfordres til å kjøpe billetter til andre som ikke har råd til å se den selv, og samtidig sørge for at historien når ut til så mange som mulig. Likevel er det ingen tvil om at denne filmen engasjerer mange, også her til lands. Til tros for at filmen enda ikke er tilgjengelig for nordmenn, har tittelen allerede mer enn 30 brukeranmeldelser på Filmweb.no.

Det bør også nevnes at filmen har fått mange positive anmeldelser fra anerkjente filmanmeldere. Amerikanske Variety skriver at "Sound of Freedom er en overbevisende film som kaster et autentisk lys på en av vår tids avgjørende kriminelle redsler". Empire Magazine omtaler på sin side filmen som "en velmenende thriller som ikke fortjener å bli avskrevet som kulturkrig-propaganda".

Annonse

Koblet til konspirasjonsteorier

Filmen har nemlig møtt kritikk fra flere hold, blant annet fra organisasjoner som jobber mot sextrafficking. De hevder filmen gir et feilaktig verdensbilde, og skaper frykt for trafficking-form som i liten grad eksisterer i den virkelige verden.

Filmen er angivelig basert på virkelige hendelser, der Tim Ballard står sentralt. Ballard er leder av organisasjonen Operation Underground Railroad, som er en paramillitær organisasjon som gjennomfører operasjoner mot sextrafficking. Organinsasjonen har blitt kritisert for å støtte konspirasjonsteoretikere, overdrive fremstillingen av utførte operasjoner, og for å overse skillet mellom trafficking og samtykkende sexarbeid.

En annen kontrovers rundt filmen dreier seg om koblinger til konspirasjonsteorien QAnon. Dette er en omfattende teori som har spredd seg på internett siden 2017, og som går ut på at en liten gruppe maktmennesker styrer USA og verden, mens de praktiserer satanisme, pedofili, sextrafficking og kannibalisme.

Se traileren for "Sound of Freedom" øverst i artikkelen.

Annonse

"Sound of Freedom" kommer på kino 27. oktober - legg den til i din huskeliste her

Sound of Freedom - Plakat
Annonse